A- A A+

Новопазарски матуранти плесали са Европом

Нови Пазар је у подне у организацији Културно просвјетне заједнице, а под покровитељством Градске управе на градском Тргу био центар у коме је одржана традиционална манифестација “Плес са Европом-Матурантска парада 2016”.

У исто вријеме овакве параде одржавају се у свим већим градовима Европе. Ово је девета година како се ова манифестација одржава у Новом Пазару у организацији Културно-просвјетне заједнице, а под покровитељством Градске управе.

Неколико стотина матураната из свих новопазарских средњих школа учествовало је данас на традиционалној манифестацији “Плес са Европом-Матурантска парада 2016” а у исто време плесали су и  њихови вршњаци из градова Србије и целе Европе.

Директор Културно просвјетне заједнице Хамбелић се захвалио матурантима што су и ове године лепо прихватили тако озбиљну музику и кореографију, и уопште идеју заједничког плеса са матурантима Европе.

У тридесетак градова Србије матуранти су у 12 сати заиграли уз музику Јохана Штрауса на трговима, стадионима, улицама, школским двориштима у оквиру манифестације “Еуропеан Qуадрилле Данце Фестивал”.

Иако је главни циљ манифестације забава и дружење, организатори се надају и да ће ове године бити оборен Гинисов рекорд из 2011. године, када је на улицама било 33.202 матуранта.

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA