A- A A+

Стигао караван Трке мира

Међународна Трка мира, глобална манифестација установљена 1987. године, стигла је данас у Нови Пазар, а упаљену бакљу до зграде Градске управе донео је новопазарски атлетичар Елзан Бибић.

Директор огранка Трке мира за Србију Предраг Кнежевић изјавио је да је сваки пређени километер важан за сваког понаособ, али и нашу државу, Европу и Свет.

"Кроз ову бакљу, која симболизује мир, пријатељство, хармонију и љубав, хоћемо да нашу поруку поделимо с другима. Први пут смо у Новом Пазару, где на сваком кораку доживљавамо лепе ствари", рекао је Кнежевић.

Европски караван Трке мира стартовао је 24. фебруара у Порту, а окосницу чине ултрамаратонци из више држава тог континента.

"Свиђа ми се како смо дочекани, пуно је деце и добрих људи, па нам је срце пуно. За нас је добро кад инспиришемо нове генерације да се баве спортом, такође је битно и да припадници различитих нација и вера живе у хармоији", истакао је ултрамаратонац из Италије Андреас Маркато.

Групу интернационалних спортиста, који су претходно трчали кроз Црну Гору, поздравили су бројни Новопазарци, а неки су им се и прикључили током маршруте. 

"Овде је много енергије и ентузијазма. Већ сам био у Србији, људи су веома топли и пријатељски настројени", казао је учесник каравана из Енглеске Рашмиван Колинсон.

Трка мира ће из Новог Пазара кренути сутра у 8.30, а из Србије ће на територију Бугарске ући 20. маја.

"Порука ове манифестације је да ако можемо да трчимо у миру и хармонији, можемо на исти начин и да живимо. Нови Пазар је потврдио гостопримство и доказао да је град пријатељства", рекао је директор новопазарског Спортског савеза Емир Мехмедовић.  

Овогодишња Трка мира биће завршена 8. октобра у Риму.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA