A- A A+

Трка мира 16. маја у Новом Пазару

Трка мира (Peace Run) је глобална спортска манифестација посвећена миру, складу и пријатељству међу људима. Њена траса пролази кроз све земље Европе и кроз већину земаља на свим континентима. Интернационални тим тркача носи упаљену бакљу као симбол људске тежње за лепшим и срећнијим светом. Бакља се преноси из руке у руку на траси која је неколико пута дужа од обима земаљске кугле. Трка Пеаце Рун дотиче животе и срца милиона људи широм наше планете. До сада су протрчали кроз преко 150 земаља света. Овогодишња Трка мира стартовала је 24. фебруара у Порту, у Португалији, а биће окончана 8. октобра у главном граду Италије, Риму.

Члан Организационг одбора Исмаил Дупљак истакао је да се овогодишња међународна Трка мира (Пеаце Рун), која ће 16. маја проћи кроз Нови Пазар, уклапа у тежње да се из овог Града пошаље што лепша слика. Ово је велика част и привилегија за Град, који се потрудио да буде  добар домаћин. Званични представник за јавност Трке на светском нивоу је олимпијска легенда Карл Луис. Овде у Србији постоји канцеларија ове манифестације, тако да се овом приликом захваљујемо директору канцеларије Предрагу Кнежевићу који је промотер трке за Србију, рекао је Дупљак.

Директор Спортског савеза Новог Пазара Емир Мехмедовић позвао је све грађане да се прикључе Трци мира.Мотив овог маратона је врло једноставан. Ако можемо да трчимо и тренирамо у хармонији онда можемо и тако да живимо, истакао је Мехмедовић.

Спортски директор Атлетског клуба Нови Пазар Един Зуковић, истакао је да се они увек радо укључују у у било какву спортску акцију. Наши атлетичари и други спортисти, ученици и грађани ће се придружити међународном каравану људи који трче из љубави. Примићемо бакљу мира и послати је даље. Промотер бакље мира биће Елзан Бибић,  који је освојио злато и сребро прошле године и један од најбољих такмичара у Србији.Такмичари и рекреативци биће укључени у трку и трчаће дужину од 4 км до циља испред Градске управе.

Ова Трка мира је пре свега ревијалног карактера тако да нема такмичења и зато позивамо све грађане који су у прилици да дођу да трче онолико колико су у могућности. Тркачи би требало у Нови Пазар да стигну око 16 часова и проћи ће Првомајском улицом, а циљ етапе је испред зграде Градске управе. Сви они који желе да учествују довољно је да додју у тренерци и патикама и сви ће добити мајицу као ознаку да су учесници Трке мира, позвао је на крају Дупљак.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA