A- A A+

Нови Пазар помаже предолимпијски програм Амеле Терзић

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић најавио је данас да ће тај град помоћи реализацију предолимпијског програма атлетичарке Амеле Терзић месечним новчаним износом од 60.000 динара.

"Прихватили смо предлог Атлетског савеза Србије (АСС) да олимпијци, који ће нас представљати у Рио де Жанеиру, добију помоћ од локалних самоуправа. Драго ми је да у граду имамо таквог спортисту. Ситуација је тешка, али довољно смо стабилизовали буџет и можемо на скроман начин да помогнемо, надам се на путу до медаље", рекао је Махмутовић.

Амела Терзић је прошле године испунила олимпијске норме за наступ у дисциплинама 800 и 1.500 метара.  

"Олимпијада је сан сваког спортисте, а ово ће бити моје прве игре. Сваки мој успех је и успех клуба, града, АСС и државе, па се свима захваљујем на подршци", казала је Терзићева.

Нови Пазар су данас посетили и генерални секретар АСС Слободан Бранковић и бивши европски првак и још увек актуелни светски јуниорски рекордер у скоку у вис Драгутин Топић.

"Терзићева, као и остали наши атлетичари и тренери, заслужује подршку АСС, Министарства омладине и спорта, Олимпијског комитета и њеног града. Последњих година освојила је бројне медаље и скинула с трона легенде попут Вере Николић и Снежане Пајкић. За спортисту је веома битно да је 'миран у глави', хвала Пазару на разумевању", рекао је Бранковић.

Директор Спортског савеза Новог Пазара Емир Мехмедовић изразио је очекивање да ће успеси Амеле Терзић бити подстрек осталим младим спортистима из овог града.

"Заједно с градом, наш савез ће помоћи најбољој атлетичарки и спортисткињи Новог Пазара", додао је Мехмедовић.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA