A- A A+

Предшколци посетили Градску управу

Предшколци из вртића „Дечија радост“ посетили су данас Градску управу. Ово је само једна од активности коју Предшколска установа у сарадњи са Градом спроводи у сусрет прослави 555. рођендана нашег града. Малишани су имали прилику да виде како изгледа рад у Услужном центру. Деца су се интересовала за различите области, а домаћини су били срећни да одговарају на сва питања младих гостију. 

“Ми смо данас овде имали задовољство да угостимо наше најмлађе суграђане. Прошетали смо их кроз просторије да им отприлике на најједноставнији начин објаснимо шта се то код нас ради, шта се то код нас дешава,где се доносе неке важне одлуке везане за њих. Направили смо имали једну дивну симулацију дечијег Градског већа и показали им како се доносе неке важне одлуке.Пожелели смо им да буду добри и честити грађани, да  буду наш понос и да сутра у име свих нас који данас доносимо одлуке за њихову будућност, донесу још битније одлуке за нас како би нашу старост учинили лепшом.”, рекао је Аладин Имамовић, члан Кабинета градоначелника. Он је казао да ћу му данашњи дан остати у сећању као један од најлепших дана и захвалио се руководству вртића и свим младим људима који су данас били у посети.

Једна од васпитачица које су данас биле у Градској управи, Ресмија Кораћ, рекла је: “Ово је једна од наших активности која је у нашем месечном плану за април. Она се односи на прославу рођендана Града Новог Пазара. Имамо много активности и једна од њих је и посета Градској управи и упознавање са њеним радом. Деца су презадовољна.”

Град Нови Пазар је од својих најмлађих суграђана добио прелеп цртеж зграде Градске управе које је у име својих другова исцртала шестогодишња Рабија Бишевац. Ова посета неће бити једина такве врсте, већ ће прерасти у традицонално дружење.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops