A- A A+

Сан о атлетском стадиону постаје стварност

Министар омладине и спорта, Вања Удовичић обишао је данас радове на изградњи атлетског стадиона у нашем граду. Градоначелник Мехо Махмутовић том приликом је казао: “Ове године ће Нови Пазар добити један од лепших атлетских стадиона у региону. Атлетски клуб Нови Пазар који има најбоље резултате у Србији, имаће свој стадион на коме ће моћи да остварују врхунске резултате.”. Он је казао да ће Нови Пазар бити домаћин међунардних такмичења управо због своје специјализованости за атлетику. “Будући да смо обезбедили средства као Град Нови Пазар, након договора са министарством, убрзали смо радове. Расписан је тендер и за наставак трибине, што ће заправо бити ИИИ фаза, у дужини од још 80 метара, тако да ће комплетна трибина бити готова кад и терен. Тиме ће све бити завршено ове године.”, рекао је Махмутовић.

Нихат Бишевац, координатор за изградњу спортских терена, казао је да радови одвијају предвиђеном динамиком. “Атлетски клуб Нови Пазар је један од најбољих у Србији ово је остварење сна свих атлетичара. Ако имамо једну Амелу Терзић и Елзана Бибића који су светски асови у досадашњим условима, с правом очекујемо да у новим условима оправдају поверење, остваре још боље резултате, како он, тако и нови нараштаји који долазе. Успехе очекујемо како у ателетици, тако и у осталим спортовима, јер стадион ће пружати могућност за базичне припреме за све спортове”, рекао је Бишевац.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић накод данашње посете рекао је: “Ми смо отворили радове са представницима Атлетског савеза Србије, града као и са министром  Расимом Љајићем. Ове године ћемо убрзати радове и завршићемо све што је планирано. Биће завршена трибина као и апсолутно прилагођена и најмодернија атлетску стазу са свим пратећим борилиштима.”. Он је подсетио на отварање радова пре годину дана у насељу Хаџет са министром Љајићем и неверицу коју је народ исказивао том приликом. “Говорили су да је изградња стадиона њихов сан. Мислим да  данас ове машине и ови људи који су овде, показују да снови постају стварност. Захваљујем се целокупном руководству Града Новог Пазара, градоначелнику и свим његовим сарадницима који су истрајали у овој идеји без обзира на многа саплитања и неверици да овде може бити такав стадион. Ако очекујемо да имамо велика такмичења овде, ако желимо да Атлетски клуб Нови Пазар и остали спортски колективи имају адекватне услове онда морамо да градимо инфраструктурту, стадионе, хале, базене, јер то наш спорт заслужује. То заслужује Амела и остали спортисти.”, казао је министар. Он је казао да је градоначелник својом визијом скренуо пажњу да је заиста потребно изградити стадион јер Нови Пазар мора да буде стечиште атлетике, али и база за  припреме осталих спортиста. Како је он, казао јачањем инфраструктуре може се очекивати већи број ноћења, јачање спортског туризма и самим тим јачање привреде у овом региону. “Влада Републике Србије показује да је Нови Пазар стратешки битно место за Србију. Са поносом једва чекам да се изгради овај стадион и да овде дођемо уздигнутог чела и да кажемо да ово смо урадили због младих и деце”.

Друга фаза радова која се управо изводи, износи 98 милиона динара од чега је 60  милиона динара издвојила Влада Републике Србије преко Министарства за омладину и спорт.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops