A- A A+

Спектакл у Новом Пазару

Специјалним авионом из Истанбула у Приштину јуче је, око девет сати пре подне, дошао Burak Ozčivit, планетарно познати турски глумац и лепотан, који је потом, заједно са делегацијом из Новог Пазара у пратњи КПС-а, а затим и српске полиције, преко Косовске Митровице, Зубиног Потока, Брњака и Рибарића стигао у Нови Пазар где је за синоћ најављена промоција његовог филма "Мој брат". Последњих дана у овом граду влада права хистерија, а за филм се тражила карта више.

Лепотан из Турске и познатији као Бали-бег из чувене серије "Сулејман Величанствени", који је освојио женска срца широм света, сместио се у туристичко-угоститељском комплексу Рас на Пазаришту, близу манастира Сопоћани. Због њега и "његове свите" цео комплекс је дан раније испражњен, а о његовој безбедности осим полиције брину и припадници једне приватне агенције за обезбеђење.

Кад смо се срели на аеродрому у Приштини изгледао је и понашао се као обичан младић, као да није светска звезда. Кратко нам је рекао да једва чека да загрли своје фанове у Санџаку и Србији, није имао никакве специјалне захтеве, нити прохтеве какве обично имају велике светске звезде - каже Зоран Максимовић, новинар из Новог Пазара и портпарол за ову специјалну прилику.

Долазак Бали-бега у Нови Пазар омогућили су Ћемал Окан, кога сматрају "магом турског филма" и Мирсад Пулић Гјунеш, пореклом Санџаклија који је у Турској један од највећих дистрибутера филмова и велики је Озчивитов пријатељ.

- Када сам се недавно срео са пријатељима из Новог Пазара Фикретом Никшићем и Хусеином Мемићем, директором Центра за културу, питао сам их шта могу да учиним за мој град, а да то буде "светски догађај". Брзо смо се сложили да би то био долазак Бали-бега, ево, цео свет се сада интересује за ову посету, а у Нови Пазар су стигли Буракови фанови из десетина земаља у региону - прича Мирсад Пулић Гјунеш.

Након краћег одмора, Бали-бег је прошетао улицама Новог Пазара, где се уз вриске девојчица, гужву и тискање да му приђу што ближе сликао са својим фановима међу којима је била и Гордана Новаковић из Дубровника која је нудила бесплатан одмор у овом граду за карту и улаз у салу где је Бурак Озчивит промовисао нови филм.

Уочи уласка у концерну дворану Центра за културу, која може да прими само 600 људи (неколико девојака приликом куповине карата пало је у несвест) у част доласка турског глумца, од улаза у Градску скупштину до степеништа Центра за културу, постављен је црвени тепих, као за глумце у Холивуду. Неколико сати пре тога почело је окупљање његових фанова, међу којима су предњачиле припаднице лепшег пол 

Главни домаћин Бали-бегу био је потпредседник Владе Србије Расим Љајић који ће, како је најављено, за госте приредити вечеру у туристичко-угоститељском комплексу Рас, а на менију су специјалитети овог краја - ћевапи, мантије, пршута, јагњетина... Љајић ће данас Бурака Озчивита угостити у Београду где ће га "провозати" Савом и Дунавом и са њим обићи Калемегдан.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA