A- A A+

Нови Пазар и Високо воде политике стварања пријатеља

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић и начелница Општине Високо у Босни и Херцеговини Амра Бабић оценили су данас да обе локалне самоуправе воде политике стварања пријатеља, јер само оне могу довести до бољег живота и већег стандарда становника ова два места.

Махмутовић је након састанка у Градској управи истакао да су главне теме разговора са начелницом Бабић и њеним сарадницима биле размена искустава и успостављања сарадње између Новог Пазара и Високог.

“Направићемо озбиљну сарадњу на свим пољима јер су политике Новог Пазара и Високог сличне, базирају се на стварању пријатеља. Колегиница Бабић добро води свој град који је у доба бивше Југославије, посла Марибора, имао највећи бруто доходак”, казао је Махмутовић.

Начелница Високог Амра Бабић је најавила да ће, осим сарадње две локалне самоуправе, радити и на повезивању становника два града.

“Високо је, као и Нови Пазар, познато по предузетницима. Боримо се да нашим становинцима обезбедимо боље данас, а то радимо тако што отварамо Високо изван оквира БиХ, јер ће само то довести до бољег живота и већег стандарда”, рекла је Бабић.

Иначе, Амра Бабић је позната као прва и једина покривена жена на челу неког од градова у Европи.

“Тешко је као жена бити на челу једног града, али ништа теже него мушкарац. Ова позиција носи бреме које је носим са задовољством. Сматрам да је велика част предводити град и градити бољу атмосферу за живот и привређивање”, додале ја Бабић.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA