A- A A+

Једноставнија и повољнија легализација

Нови Закон о озакоњењу, усвојен крајем прошле године, власницима бесправно изграђених објеката нуди могућност да на много једноставнији и повољнији начин легализују своје објекте. С обзиром да је Нови Пазар и у урбанистичком смислу врло специфична средина, Градска управа је за све заинтересоване грађане али и службенике задужене за ту област, организовала трибину о озакоњењу.

У складу са новим законом, највећи део посла обавља држава, односно локална самоурава. На грађанима је само да уђу у поступак озакоњења, поштују прописану процедуру и озаконе своје бесправно изграђење објекте – закључено је на овој трибини на којој су грађани од народних посланица Социјалдемократске партије Србије, Бранке Бошњак И Јелена Бићанин, које су учествовале у доношењу оваквог закона, могли да добију одговор на сваку специфичну ситуацију.

Овакве трибуне, које имају циљ и да охрабре грађане  организоване су и у београдским општинама.

 ‘’Циљ трибине јсте да се грађанима изађе у сусрет И да их ослободи страха, који је код многих присутан када је у питању имовина, да уђу у поступак озакоњења својих објеката’’, рекла је народна посланица у Скупштини Србије Јелена Бићанин.

С обзиром на бројне специфичности и обим посла ова интерактивна трибина од великог је значаја и за запослене у Управи града. Према речима заменице начелника Одељења за урбанизам И изградњу, Пембе Џанковић, то одељење је до сада издало око 160 решења о озакоњењу.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA