A- A A+

Град Нови Пазар наставља да подржава рад Фондације “Хаџи Наџија Карабеговић Агушевић“

На састанку који су представници Фондације “Хаџи Наџија Карабеговић Агушевић“ имали са градоначелником и његовим сарадницима договорени су даљи кораци подршке коју град већ годинама пружа.

Члан Градског већа, Февзија Мурић, тим поводом рекао је: “Град већ дуги низ година даје подршку и драго нам је да имамо једну успешну сарадњу. Наравно потребе су јако велике у области социјалне заштите тако нам је драго да оваква фондација постоји у нашем граду и региону. Фондација има јако плодотворан рад, широк спектар деловања, пријатеља , донатора тако да нам је драго да је град део тога. Ми ћемо наставити са истим послом.”. Мурић је рекао да је на састанку било речи о одобравању нових стипендија за ову школску годину и за потпору штампања монографије, односно књиге која ће представити и приказати живот Хаџи Наџије и настанак саме фондације као и њен рад. Он је изразио наду да ће рад бити готов у току овог месеца као и да ће бити презентована за Дан града Новог Пазара.

Председник фондације Руждија Агушевић подсетио је на то да је Град Нови Пазар у више наврата средствима помагао студенте Фондације “Хаџи Наџија Карабеговић Агушевић” и да ће подршка издавања монографије бити леп наставак сарадње. “Могу да кажем да је ово фондација која није политички опредељена али они су једини стали уз ову фондацију.Надам се да ћемо наставити ову сарадњу.”, рекао је на крају Агушевић.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops