A- A A+

Више од 650 пријава штете настале у поплавама

Градски Штаб за ванредне ситуације и даље је у сталном засједању. На данашњем, једанаестом ванредном састанку, чланови Штаба разговарали су о тренутном стању на терену и резултатима рада екипа задужених за санацију штете у полављеним насељима. Приоритет је да се евакуисани грађани након санације врата својим домовима, али и санација великог броја путних праваца који су у рекиду.

Грађани који су претрпели штету и даље је пријављују Штабу, и Одјељењу за ванредне ситуације. Број пријава штете на објектима, пољопривредном земљишту и путној инфрастуруктури порастао је на око 650. Екипе задужене за дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију до данас су посао обавиле у око 256 поплављених домова.

“Паралелно са дезинфекцијом и сушилице су у функцији како би се домови вратили у првобитно стање, а људи што прије поново уселили. Приоритет су нам и тридесетак грађана који су евакуисани, а који се налазе у новопазарским хотелима, и њихове домове треба санирати како би се и они поново у њих уселили. Данас је једна породица смјештена у Геронтолошки центар. Приоритет је, рјешавање проблема путне инфраструктуре, многи сеоски путеви су у прекиду”, рекао је помоћник градоначелника Новог Пазара Нихад Хасановић.

Он је додао и да велико клизиште и даље угрожава једну породичну кућу у селу Муровци, упркос великој ангажованости машина и радника да уклоне земљиште.

Од укупне штете двије трећине се односе на путну инфраструктуру. Како је Хасановић најавио од сутра ће се радити на санацији приоритетних путних праваца, а у наредним данима, када се за то створе и временски услови радови ће се интензивирати у свим подручјима у којима су водене бујице и клизишта угрозила путеве. 

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA