A- A A+

ХУМАНОСТ БЕЗ ГРАНИЦА: Новопазарци прикупљали помоћ за места угрожена поплавама

Новопазарски привредници још једном су показали да имају велико срце и да је то град хуманих људи који су у свакој тешкој ситуацији уз народ у Србији.

Нови Пазар се већ шест дана бори са поплавним таласом, највећим у последњих 50 година.

Уништени су домови породица у пет насеља. Вода је носила све пред собом. Град покушава да се одбрани од могућих нових изливања река, а грађани су  у тешкој ситуацији и помоћ је добродошла.

Више десетина новопазарских фирми и њихових власника су се самоиницијативно окупили и у рекордно кратком року прикупили значајне количине пакета са основним животним намирницама, хигијенским средствима и пијаћом водом.

Помоћ су данас најугроженијем становништву у више насеља уручили волонтери Хуманитарне организације „Отворена рука“ из тог града који су уз своје суграђане од настанка проблема проузрокованих услед обилних падавина и великих поплава. Волонтери ове организације даноноћно дежурају на терену и помажу у чишћењу корова и ојачавању насипа на обалама критичних река Јошанице, Трнавице и Рашке.

Исти ови људи, привредници и хумани грађани Новог Пазара су током мајских поплава 2014. године из Новог Пазара у сарадњи са Градском управом без престанка слали конвоје камиона, са тонама хуманитарне помоћи поплављенима у Јагодини, Шапцу, Убу, Коцељеву, Осечини, Лазаревцу, Косјерићу, Параћину, Бајиној Башти, Трстенику, Смедеревској Паланци, Варварину, Ражању, Медвеђи, Рековцу, Алексинцу, Деспотовцу и Обреновцу.

Помоћ је у више наврата тада упућивана и у угрожене градове Босне и Херцеговине.

Извор: kurir.rs

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA