A- A A+

ТИКА је донирала 10 сушилица за најугроженије

У име Турске развојне агенције ТИКА, координатор Мехмед Бајрак донирао је данас сушилице најугроженијим грађанима којима је вода ушла у кућу. Ова корисна машина извлачи влагу, веома је ефикасна, слаб је потрошач електричне енергије и може да ради веома дуго. Овим поводом градоначелник Мехо Махмутовић је рекао: 

“У овакој тешкој ситуацији свака помоћ пуно значи. Турска развојна агенција ТИКА  донирала је 10 сушилица од којих је 6 већ допремљено, а 4 очекујемо у току дана. У оним кућама које су оштећене тј. куће где је ушла вода и након чишћења тих кућа може да се сушилицама извуче влага.”, рекао је градоначелник.  Након сушења следи дезинфекција са препаратима хлора. Градоначелник је рекао да је наш Завод за јавно здравље у сарадњи са Заводом за јавно здравље из Краљева не би ли се спречиле инфекције у наредном периоду. Љиљана Крстић, секретар Црвеног крста у Новом Пазару казала је: “Црвени крст Србије је упутио на наш апел помоћ. Добили смо 15 сушилица. Стигло је за 200 пакета хране од 10 килограма, 200 хигијенских пакета тежине 8 килограма, чизме, дезифенкциона средства тако да данас крећемо у чишћење. Тика је данас донирала још 10 сушилица тако да на терену имамо 25 сушилица што ће нам много олакшати посао и брже ћемо људима оспособити куће.”

Мехмед Барјак, координатор ТИКА-епожелео је грађанима Новог Пазара као и Србије што бржи опоравак. “Знате и сами да  је ТИКА увек у Новом Пазару присутна са разноликим пројектима а у оваким тешким моментима нисмо ни једног тренутка размишљали да ли треба да помогнемо. Одмах смо ступили у контакт са градском влашћу и уз кординацију са њима доставили смо помоћ која је првобитно била потребна. За почетак смо донели три црпне пумпе а данас смо донели машине за исушивање влаге. Наравно након ове хитне помоћи доставићемо и другу врсту помоћи и у кординацији са градском влашћу према потребама које постоје на терену ТИКА  ће и даље бити уз вас. Нас су ови догађаји веома растужили и надамо се да следећи пут кад будемо долазили да неће бити оваква ситуација већ да бисмо доделили нову развојну помоћ.”, рекао је Бајрак.

Фото галерија

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA