A- A A+

ТИКА је донирала 10 сушилица за најугроженије

У име Турске развојне агенције ТИКА, координатор Мехмед Бајрак донирао је данас сушилице најугроженијим грађанима којима је вода ушла у кућу. Ова корисна машина извлачи влагу, веома је ефикасна, слаб је потрошач електричне енергије и може да ради веома дуго. Овим поводом градоначелник Мехо Махмутовић је рекао: 

“У овакој тешкој ситуацији свака помоћ пуно значи. Турска развојна агенција ТИКА  донирала је 10 сушилица од којих је 6 већ допремљено, а 4 очекујемо у току дана. У оним кућама које су оштећене тј. куће где је ушла вода и након чишћења тих кућа може да се сушилицама извуче влага.”, рекао је градоначелник.  Након сушења следи дезинфекција са препаратима хлора. Градоначелник је рекао да је наш Завод за јавно здравље у сарадњи са Заводом за јавно здравље из Краљева не би ли се спречиле инфекције у наредном периоду. Љиљана Крстић, секретар Црвеног крста у Новом Пазару казала је: “Црвени крст Србије је упутио на наш апел помоћ. Добили смо 15 сушилица. Стигло је за 200 пакета хране од 10 килограма, 200 хигијенских пакета тежине 8 килограма, чизме, дезифенкциона средства тако да данас крећемо у чишћење. Тика је данас донирала још 10 сушилица тако да на терену имамо 25 сушилица што ће нам много олакшати посао и брже ћемо људима оспособити куће.”

Мехмед Барјак, координатор ТИКА-епожелео је грађанима Новог Пазара као и Србије што бржи опоравак. “Знате и сами да  је ТИКА увек у Новом Пазару присутна са разноликим пројектима а у оваким тешким моментима нисмо ни једног тренутка размишљали да ли треба да помогнемо. Одмах смо ступили у контакт са градском влашћу и уз кординацију са њима доставили смо помоћ која је првобитно била потребна. За почетак смо донели три црпне пумпе а данас смо донели машине за исушивање влаге. Наравно након ове хитне помоћи доставићемо и другу врсту помоћи и у кординацији са градском влашћу према потребама које постоје на терену ТИКА  ће и даље бити уз вас. Нас су ови догађаји веома растужили и надамо се да следећи пут кад будемо долазили да неће бити оваква ситуација већ да бисмо доделили нову развојну помоћ.”, рекао је Бајрак.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops