A- A A+

Градоначелник угостио гимназијалце

Градончелник Новог Пазара Мехо Махмутовић угостио је истакнуте гимназијалце који су освојили запажене резултате на такмичењима у различитим дисциплинама. На састанку ком су присуствовали директори и професори истакнуто је да ће град дати сваки вид подршке младима на путу образовања али и такмичарима који се истичу у свом знању.

Зелифа, Емилија и Селма осим што су одличне ученице новопазарске Гимназије, већ неколико година уназад освајају запажене резултате на различитим такмичењима из појединих предмета и спортских дисциплина. Подршке и похвале добијају од градоначелника, представника града, професора и околине што им представља један вид признања за уложени рад и труд. Посебно их је обрадовало то што ће град финансијски помоћи путовања када су у питању такмичења.

Гимназијалка Емилија Ђукановић ће у августу представљти не само град Нови Пазар већ и читаву земљу на светској географској олимпијади која ће се одржати у Пекингу.

“Данас смо чули од градоначелника да ће нам град изаћи у сусрет и да ће нам обезбедити средства која су нам неопходна за учествовање на такмничење. Љубав према географији осетила сам још у основној школи али тада нису постојала овако велика такмничења као сада у средњој.”, рекла је Емилија Ђукановић. Зелифа Муслић је већ представљала школу на окружном такмичењу из историје али се увелико припрема за републичко тамичење. Ово такмичење јој је веома важно зато што се ове године одржава у Новом Пазару. Тим поводом је рекла: “Надам се да ћу и ове године учествовати на такмичењу које се одржава у нашој гимназији и да ћу постићи запажене резултате.”.

Селма Шабареџовић је ученик ИВ године Гимназије и члан је карате Свеза Србије.Обавезе у школи како каже, нису јој сметале да оствари добре резултате.” Имам медаље са Светског и Европског тамичења и уједно сам одлична ученица.Пуно нам значи пријем код градоначелника, самим тим што нам је пружио пдршку значиће нам у даљим такмичењима како у области спорта тако и у области науке.” Рекла је Селма.

Аладин Имамовић, члан Кабинета градоначелника рекао је: “Град је још једном потврдио своју политику и став да брине о младим људима који имају шта да покажу, за које тврдимо да ће бити окосница града. Важно је да су постигнути договори који су гаранција за развој младих људи сигуран сам да ћемо бити поносни на њих.”

Директор Гимназије Нермин Дражанин каже да су гимназијалке доказ да је град Нови Пазар град науке и спорта. Он је најавио да ће гимназија бити организатор такмичења из историје у мају месецу. “Републичко такмичење из историје где ће учешће узети око 400 такмичара где ће бити и око 200 наставника и родитеља. Тог дана Нови Пазар ће бити центар Србије и то је идеална прилика да присутни као и гости понесу најлепсе утиске из нашег града.”, рекао је директор.

 

Фото галерија

 

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA