A- A A+

Изложба одабраних радова за визуелни идентитет 555 година града

Победнички рад графичког дизајнера Џенана Хајровића, као и још 13 одабраних идејних решења који су пристигли на Конкурсу за визуелни идентитет "555 година постојања града Новог Пазара" изложени су синоћ у Галерији Мултимедијалног центра.

На овај конкурс, који је расписао град Нови Пазар, стигло је 40 радова од 22 аутора.

Осим Хајровића, другу награду освојила је графичка дизајнерка Ајла Даздаревић, док је треће место припало студенту графичког дизајна Јасмину Ђерлеку.

Хајровић је новинарима рекао да је веровао да ће бар једно од 12 идејних решења, са колико се пријавио на овај конкурс, задовољити критеријуме жирија, јер су били ликовно различити, од модерних до традиционалних.

“Победничко решење има асоцијацију на Кулу мотриљу у Градском парку, а у центру је представљен покретни део града, јер Нови Пазар је стално у неком покрету, стално се дешавају неке ствари“, рекао је Хајровић, који је магистрирао на Ликовној академији у Сарајеву.

Члан Градског већа Сеадетин Мујезиновић рекао је да ће овај победнички лого бити заштитни знак Новог Пазара наредних годину дана.

“Колико год је учесницима конкурса било тешко да реализују своје идеје, верујте да је жири имао још тежи посао да медју пристиглим радовима прогласи најбоље. Позвао бих младе људе да се и даље баве овим креативним пословима и да учествују на оваквим и сличним конкурсима“, рекао је Мујезиновић, који је био један од чланова жирија.

Осим њега у жирију су били и сликар Муриз Чоковић, графичке дизајнерке Фатима Дуровић и Амра Хоџић Јејна.

Победник је поред плакете добио и новчану награду у износу од 555. евра у динарској противвредности, док је новчана награда за друго место 333 евра, а за треће 222 евра.

Извор: radiostoplus.com

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA