A- A A+

Почео попис нелегалних објеката

До краја октобра ове године на територији Новог Пазара требало би да буде завршен  попис незаконито изграђених објеката. Одељење за инспекцијске послове оформило је комисије које су почеле са пописивање објеката у ужем градском језгру.  Како су за Радио телевизију Нови Пазар рекли надлежни у Одељењу за инспекцијеске послове ово је последња прилика да грађани своје објекте пријаве и легализују по веома повољним условима које предвиђа недавно усвојен Закон о озакоњењу.

Према речима начелника одељења за инспекцијске послове Менсура Булића комисије пописивача већ су на терену па је замолио грађане да приме све пописиваче и дају им потребне податке.

Булић појашњава да објекат није легализован уколико његов власник има само уверење из катастра непокретности  да је тамо уцртан, већ му је неоходна и грађевинска дозвола да би био потпуни власник свог објекта.

Закон о озакоњењу предвиђа да инспекције врше попис нелегалних објеката, а одељење за урбанизам даље врши процес озакоњена.

Заменица начелника Одељења за урбанизам Пемба Џанковић рекла је да они који су већ поднели захтев за легализацију у протеклом периоду, то не морају да раде поново. Она је апеловала на све да било да су већподнели захтев за легализацију или чекају да пописивачи изађу на терен, никако не требају на своју руку,  прибављати унапред документацију већ треба прво да се обрате  Одељењу за урбанизам где ће добити све неопходне информације. Она је такође истакла да ће инпекција пописивати и оне напуштене објкете у којима нико не живи, па би било пожељно да власници истих поднесу захтеве или овласте некога ко ће то у њихово име урадити.

Према подацима Одељења за урбанизам и изградњу, до краја прошле године захтеве за легализацију поднело је 14 хиљада власника. Колико заиста има нелегалних објеката знаће се 31. октобра када буде завршен попис ових објеката.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA