A- A A+

Градоначелник доделио решења једнородитељским породицама

Данас су у  кабинету градоначелника додељена решења о помоћи која се уплаћује из буџета града. Ова врста помоћи није законом прописана већ је добровољни гест локалне самоуправе о оновчаној помоћи која се пружа самохраним родитељима, родитељима који имају болесну децу или родитељима који пате од одређених болести.

Градоначелник је данас свечано уручио 36 решења једнородитељским породицама. Оваквих за 2015. годину донето је 268, што значи да око300 породица користи овај облик помоћи проширених социјалних давања. “Овим обликом помоћи из проширених социјалних давања желимо да допунимо буџет овим поодицама како би могли да својој деци приуште све што им је потребно за један нормалан живот.”,рекао је градоначелник додавши: “Град ће и даље радити на социјалној подршци грађанима  и потрудићемо се да увећамо обим социјалних давања.”,

Члан Градског већа Февзија Мурић истакао је друге врсте социјалне помоћи које град спорводи. ”Град  има организовану геронто службу, 10 жена које су упошљене, плаћа их град, а обилазе болесна лица и лица којима  је потребна помоћ.” Он је нагласио да сва лица којима је потребна оваква врста помоћи треба да се обрате Одељењу за друштвене делатности.

Осим ове врсте повољности, у Одељењу за друштвене делатности Градске управе, грађани се могу информисати и о одлуци коју је Влада Републике Србије донела а односи се на статус повлашћеног потрошача електричне енергије.

Фото галерија

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA