A- A A+

Пријаве послодаваца за учешће у пројекту “Знањем до посла”, до краја марта

Испред пројекта „Знањем до посла“, осмогодишњег партнерског пројекта две владе – Швајцарске и Србије осмишљеног да створи предуслове за брже запошљавање младих, за новопазарске привреднике одржан је Инфо дан.

Скуп је је замишљен као једносатна презентација Јавног позива за послодавце који је пројекат „Знањем до посла“ објавио у јулу месецу 2020. године, а у оквиру кога пружа финансијску и техничку подршку послодавцима из циљних локација за организовање обука на радном месту за младе који траже запослење. Поменути програм подршке олакшаће послодавцима процес избора, обуке (или припреме) и запошљавања нових запослених. Пројекат „Знањем до посла“ издвојио је за овај позив 50 милиона динара.

Јавни позив презентовали су Борис Мајсторовић, виши саветник на пројекту „Знањем до посла“ и Марија Тиосављевић испред Удружења психолога Нови Пазар, локалног партнера пројекта. Присутнима су се овом приликом обратитли и чланови Градског већа Милица Манчић и Февзија Мурић, члан Градског већа, као и Аида Бојаџић, испред Националне службе за запошљавање, филијала Нови Пазар.

“Ово је за послодавце изузетна прилика да запосле младе, квалитетне раднике. Искуство стечено у оквиру програма, вештине И могућност прилагођавања условима под којима те фирме послују, предуслов су за успех младих на тржишту. Национална сужба овом пројекту даје пуну подршку реализацији оваквих пројекта”, казала је Бојаџић.

Према речима Марије Тиосављевић, испред Удружења психолога Нови Пазар, које је и локални брокер пројкета “Знањем до посла”, истиче да је позив за послодавце отворен до краја марта.

“Могу да се пријаве фирме које су регистроване најмање два месеца уназад, које имају барем три запослена лица са пуним радним временом и које испуњавају још неколико услова. Програм послодавцима који имају потребу за ангажовањен нових радника пружа финансијску и техничку подршку. Подршка се најпре односи на одабир будућих практиканата али и процесс креирања индуивидуалног програма обуке, који се саатоји из теоријског и практичног дела”, рекла је Тиосављевић, истичући да су пројектом, између осталог, предвиђена и средства за новчане накнаде практикантима.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops