A- A A+

Асфалтиране две улице код Аутобуске станице

У најпрометнијим улицама које гравитиртају новопазарској аутобуској станици постављен је асфалт. Због специфичности, радови су трајали дуго, али мештани кажу да су задовољни, јер су решени дугогодишњи проблеми са кишном фекалном канализацијом и водводном мрежом.

Локална самоуправа Новог Пазара је на захтев грађана, који овде живе, донела одлуку да се изврши реконструкција комплетне комуналне и подземне инфраструктуре, а како би се на најбољи начин пратила интезивна изградња стамбених зграда у улицама Омладинској, Московској, Љубљанској и Стане Бачанин.
Градилиште код Аутобуске станице обишао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац са сарадницима. Помоћник градоначелника задужен за инфраструктуру и инвестиције Нихад Хасановић каже каже да је овде било много посла, те да су улице око аутобуске станице биле инфраструктурно запуштене се овај важан инфруструктурни пројекат одвијао у неколико фаза.
У оквиру инфраструктруног уређења, а кроз пројекте партерног уређења, сређен је паркинг простор за више од 20 возила у овом делу града, а окречени су и улази старијих стамбених зграда у овом делу града.
За асфлатерске радове улица око Аутобуске станице издвојено је око 38 милиона динара.
У суботу ће бити асфлалтиран крак Улице Иве Андрића и део у насељу Букреш према Војнићима. Од понедељка ће ови радници, који су завршили градилишта отварати нова.
Раде се два крака на Хаџету, два крака у Својбору, два крака Улице Народног фронта, по три крака Руђера Бошковића и Нурије Поздерца.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops