A- A A+

Горска служба ставила своје капаците на располагање грађанима Новог Пазара

Горска служба спасавања Нови Пазар, чији чланови у условима ванредног стања добила је подршку колега из Београда.

"Горска служба спасавања Србије ставила је своје капацитете на раполагање грађанима Новог Пазара на позив Градског штаба и градоначелника Нихата Бишевца. Наш циљ је да помогнемо мештанима најудаљенијих села. Нови Пазар има доста удаљених села под Голијом, Рогозном и на подручју Пештери. Вршимо доставу намирница и лекова, посебно што изазов ствара и снег који је пао, што значи да су људи још одсеченији него претходних дана, рекао је у име Горске службе спасавања Бошко Михаиловић.

По његовим речима, стиче се утисак да људи који живе у руралним крајевима Новог Пазара поштују прописана правила. "Њима је сваки обилазак значајан јер поштују принцип останка код куће. Остављамо им све, а не изостају ни неопходни савети. Достављени су им и многи хуманитарни пакети, за шта захвалност иде верским заједницама, и невладиним организацијама, које су нам пакете обезбедили, казао је Михаиловић. Он истиче да у овом моменту нико прецизно бе може рећи које је подручје најугроженије.

"У наредним данима обилазићемо породице у 15 до 20 села, правимо план обилазака и циљ нам је да евидентирано стање на терену, закључио је он, наглашавајући да много позива стиже преко локалног Цалл центра и да подршку раду Горке службе на терену пружа велики број волонтера. Представници Горске службе спасавања Србије даће, по речима Радомира Микића, колегама у Новом Пазару подршку у свим доменима, колико год то буде потебно.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops