A- A A+

Besplatan odmor za 29 đaka sa smetnjama u razvoju

Gradonačelnik Nihat Biševac je, sa saradnicima obišao učenike sa smetnjama u razvoju koji nastavu pohađaju u OŠ „Desanka Maksimović“. Đacima su ovom prilikom uručeni računari koje je donirao  privrednik iz Turske.  Zahvaljujući Centru dečjih letovališta, 29 đaka sa smetnjama u razvoju će, uz svoje pratioce besplatan odmor.

„Grad će nastaviti da ulaže u stvaranje što boljih uslova u razvoj odeljenja OŠ „Desanka Maksimović“ koja pohađaju učenici sa smetnjama u razvoju. Uz  podršku prijatelja Novog Pazara nastojimo da obezbedimo sve što je potrebno u radu učenika ali i njihovih pratilaca. Generalno, iz godine u godinu sve više ulažemo u obrazovanje“, kazao je gradonačelnik Biševac.

Iz škole „Desanka Makjsimović“ poručuju da je za njih saradnja sa Gradom pozitivno iskustvo, a da je "gradonačelnik jedan od retkih ljudi koji podršku deci ne doživljava kao posao. Zadovoljni su i saranjom sa Centrom iz Beograda, svojim dugogodišnjim partnerom.

"Centar dečjih letovališta sa Novim Pazarom preko turističke organizacije „Dest“ sarađuje dugi niz godina. Promovišemo odmarališta specijalizovana za  boravak dece, u kojima im je obezbeđeno pohađanje nastave u prirodi, ali i prostor za odmor i oporavak. Drago nam je što podrškom deci iz OŠ „Desanka Maksimović“ možemo da potvrdimo svoju humanost“, istakla je Tanja Santrač, direktorka „Centra dečjih letovališta“.

Gradonačelnik je sa saradnicima obišao školu i sa rukovodstvom razgovarao i potrebama OŠ "Desanka Maksimović" kako bi se nastava odvijala u što boljim uslovima.

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops