A- A A+

Уручени уговори о стипендирању најбоољих студената

Студентима који су академским резултатима и просеком оцена током студија на државним универзитетима широм земље обезбедили себи статус најбољих, Град Нови Пазар доделио је ступендије. По први пут у историји, средства из градског буџета опредељења су на основу резултата расписаног конкурса, а 61 уговор о стипендирању најбољима је уручио градоначелник Нихат Бишевац.

„Град подржава студенте који су први међу најбољима и на фантастичан начин представљају не само себе, своје породице већ и све грађане Новог Пазара. Град младих, Нови Пазар има много студената чији су резултати на државним универзитетима пример другима а просек оцена је изнад оцене 9. Наша је обавеза али и задовољство, заиста, да улажемо у образовање и будућност младих људи“, поручио је овим поводом градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, истичући да је подршка дата будућим стручњацима различитих профила.

Говорећи о унапређењу услова за школовање и стручно усавршавање младих градоначелник Нихат Бишевац је подсетио да су средства уложена у образовање једина инвестиција која се увек и вишеструко исплати, не само појединцу него и читавој заједници.

„Наставићемо да стипендирамо најбоље ученике али и унапређујемо услове за рад, што је важно ученицима али и њиховим наставницима. Увек ћемо наградити најбоље, а нарочито најбоље ђаке и најпожртвованије наставнике и професоре који су деци, уз родитеље, највећи ослонац и подршка. Обезбедићемо најбоље могуће услове да заједно постижу најбоље резултате“, поручио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Конкурс за најбоље студенте, како је најављено, биће расписан и за наредну школску годину.

 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA