A- A A+

Градоначелник подржао бригаде ОРА „Рибариће 2019.“

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац обишао је неколико локација на којима бригаде ОРА „Рибариће 2019“ данима вредно раде.

„Задовољтво је бити међу члановима Омладинске радне акције „ОРА Рибариће 2019“ међу којима се осећа сјајна енергија. Хвала свима који су се одазвали и дошли у Нови Пазар како би у низу активности допринели и чишћењу локалитета од значаја за наш град“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац обилазећи бригаде.

„Потрудили су се око уређења локалитета Градина, терена на рекреационом центру и у Борићима, али и многих других површина које Новопазарци свакодневно користе. Радне акције су, као што знамо изградиле Југославију, некадашњу заједничку државу. Зато оживљавању оваквог вида ангажовања и дружења, могућности да се људи из различитих средина упознају и склопе пријатељства свим срцем подржавам“, поручио је градоначелник Нихат Бишевац, истичући да сви који дођу, у граду имају шта и да виде.

„Нови Пазар је град са највише споменика под заштитом УНЕСЦО-а у коме се традиционално прожимају исток и запад, исламска и хришћанска култура и духовност. Са друге стране, најбогатији смо и напрепознатљивији, рекао бих, по добрим људима и госпопримству. Сигуран сам да ће се сви који су дошли, а већина је овде први пут, радо вратити у Нови Пазар“.

Неуморни бригадири су се потрудили да очисте и део обале језера Газиводе, које ће ускоро бити претворено у модерно купалиште. Све бригаде смештене су у кампу „Лаки и Бане“ који се налази у ОШ Стефан Немања. Камп је име добио по Рифату Шкријељу Лакију и Браниславу Банету Костићу, старим акцијашима, Новопазарцима који више нису међу нама.

 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA