A- A A+

DRI: Novac iz gradskog budžeta trošen po propisima

Prema zaključku  Državne revizorske institucije, finansijski izveštaj o završnom računu Grada Novog Pazara za 2018. godinu sastavljen je u skladu sa Zakonom o budžetu i drugim propisima koji uređuju finansijsko poslovanje.
„Finansijski izveštaj o završnom računu budžeta Grada Novog Pazara za 2018. Godinu prema svim relevantnim parametrima u skladu je sa propisima Republike Srbije i ne sadrži bilo kakve materijalne greške kao posledicu nedozvoljene radnje u poslovanju. To potvrđuje da se novac iz bužeta troši po propisima, da se imovinom građana upravlja transparentno i kvalitetno. Transparentnost je prisutna kako na prihodovnoj tako i na rashodovnoj strani budžeta“, rekao je načelnik Gradske uprave za izvorne  i poverene poslove Džemil Divanefendić.
 
Kako je istakao, ovaj ali i svi drugi izveštaji nosilaca javnih ovlašćenja u Republici Srbiji potvrđuju da je u Novom Pazaru, kada je o javnoj delatnosti reč, došlo do kvalitativnih, pozitivnih promena.
„Dobili smo najbolje ocene i od strane civilnog sektora, organizacija koje se bave radom lokalnih samouprava, ali o tome će biti reči narednih dana“ zaključio je načelnik GU.
Izveštajem DRI zadovoljni su i u Odeljenju za finansije Gradske uprave.
 
„U odnosu na prethodni izveštaj DRI , ovaj za 2018 je ocenjen kao znatno bolji jer su  zabeležne samo manje nepravilnosti poput onih u vezi sa načinom knjiženja i odabirom ekonomskih klasifikacija. Reč je o neznatnim propustima, koji su podležni ispravkama“, konstatovala je Mihrija Zeković, rukovodilac Odeljenja za finansije.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops