A- A A+

Ispravna voda na javnim česmama u Novom Pazaru

Voda sa svih javnih česama na gradskom području ispravna je za korišćenje – pokazali su najnoviji rezultati merenja ispravnosti vode Odeljenja za zaštitu životne sredine Gradske uprave Novi Pazar. Od 41 uzorka vode sa česama i školskih vodovoda koji nisu deo sistema JKP “Vodovod i kanalizacija” sedam je neispravno.

“Na tri mesta je voda mikrobiološki neispravna, dok je na četiri mesta voda fizičko-hemijski neispravna. Mikrobiološki neispravna voda je u osnovnim školama u Novopazarskoj banji i u Brđanima, kao i na javnoj česmi u Kominju. Smanjena ph vrednost vode odnosno hemijsko-fizička neispravnost vode detektovana je na dve javne česme na Goliji, u naselju Rajčinovića banja i u školi u selu Buče” – naveo je načelnik Odeljenja za zaštitu životne sredine Ivan Milanović.

On je istakao da je ovogodišnji rezultat merenja ispravnosti vode mnogo bolji nego prošle godine i to zahvaljujući merama koje je ovo odeljenje preporučilo a radnici JKP “Vodovod i kanalizacija” sproveli čisteći i dezinfikujući neispravne izvore i bazene sa vodom odakle se česme i školski vodovodi snabdevaju.

Na gradskom području su sve česme ispravne, poput Biserovače, Halimače, Grlice i ostalih gradskih, dobro poznatih česama. Na svim česmama na kojima je voda neispravna biće istaknuta obaveštenja na kojima će jasno biti naznačeno da voda nije za piće.

Sve informacije o ispravnosti vode sa 41 česme sa kojih su uzeti uzorci biće objavljene na portalu Gradske uprave a takodje će izveštaj biti prosleđen Ministarstvu za zaštitu životne sredine.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops