A- A A+
Град спремно дочекује зиму На редовној седници Штаба за ванредне ситуације конст... Опширније...
Радови у Блажеву за добробит мештана У насељу Блажево у току су радови на асфалтирању, које ... Опширније...
Изложбом ликовних радова обележен Међународни дан планина Град Нови Пазар, Одељење за заштиту животне средине и Ц... Опширније...
Јавна расправа о нацрту Локалног антикорупцијског плана до 26. децембра Град Нови Пазар и Транспарентност Србија позивају све ... Опширније...
Делегација Малезије у дводневној посети Новом Пазару Делегација Амбасаде Малезије у Београду, на челу са о о... Опширније...

biracki spisak cirЕлектрнско подношење захтеваЕлектронски регистар административних поступака LAP cir

 

Поставите питање градоначелнику

 

Др. Мехо Махмутовић, Градоначелник Новог Пазара
captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

 

Одговори на постављена питања

 

Питање 01. Постовани градоначелниче, не знам да ли сте упознати да је на шеталисту иза Спорт висион продавнице ...

Постовани градоначелниче, не знам да ли сте упознати да је на шеталисту иза Спорт висион продавнице, бившег дома војске отворена дискотека на отвореном. Последњих неколико недеља ми станари не спавамо. Пријављивали смо проблем полицији, они дођу, ови угасе музику и после поново пусте. Нама се у становима не чују телевизори када се ту пусти музика. Синоћ је био концерт до 23:20х. Деца која су прва смена у школи су чекала да се заврши да би заспала. Кад је концерт завршен они су пустили музику до 03х ми нисмо спавали. Да ли сте у могућности да нам помогнете и могу ли они уопсте у оној рупи да држе такав локал? Вама пишемо јер ми станари смо се уверили да је полиција неефикасна.

Хвала


 

Поштовани,

Наша инспекција је излазила на терен и дала је налог овлашћеној агенцији за мерење буке да изађе на терен и измери јачину буке. Они ће доћи следеће недеље и по њиховом извештају ће се даље поступити. Инспекција је такође написала пријаву везану за радно време, али нема механизме на основу којих би локал затворили.

Надамо се да ће се овај проблем у што краћем року решити.

Питање 02. Уважени, Сигурна сам да велики број радника у општини користи мали камени мост који води од општине ...

Уважени,

Сигурна сам да велики број радника у општини користи мали камени мост који води од општине ка катастру, управи прихода и другим службама, а да не говорим о огромном броју деце која исти свакодневно прелазе, јер им скраћује пут до гимназије и околних школа. Мост је као што сигурно знате већ дузи временски период у очајном стању, па ме занима да ли се планира његова реконструкција, јер он не само што је оштећен, већ је и опасан, поготово степениште. 

Сматрам да то не изискује велика улагања и да може за један дан да се среди, само ако за то постоји воља. 

С поштовањем


 

Поштована,

Хвала Вам на јављању и интересовању да заједнички решавамо проблеме у граду. Што се тиче тог моста, одрађени су предмер и предрачун а тренутно се ради и пројекат. У што скоријем року ће се кренути у његову потпуну реконструкцију.

Срдачан поздрав.

Питање 03. Здраво уважени градоначелниче. Хтео сам овим путем да Вам упутим молбу за једну акцију коју мислим да Ви ...

Здраво уважени градоначелниче.

Хтео сам овим путем да Вам упутим молбу за једну акцију коју мислим да Ви можете да покренете у име града а то је да уз помоћ невладиних организација окупите младе средњошколце и студенте да заједничком акцијом набавите саднице и заједно сви пошумимо Парничко брдо и Бориће ради заштите животне средине и лепшег изгледа нашег града. Што ће наравно допринети и лепшем изгледу града.

Хвала


 

Поштовани,

Хвала Вам на послатом предлогу. Можете ли нам рећи на коју страну парничког брда мислите?

Да бисмо ми видели чије су парцеле и где је могуће а где не радити пошумљавање.

Питање 04. Молба уваженом градоначелнику Нихату Бишевцу да помогне уклањање депоније у ужем центру града, улица Рифата ...

Молба уваженом градоначелнику Нихату Бишевцу да помогне уклањање депоније у ужем центру града, улица Рифата Бурџевица повише хотела Таџ. 

 


 

Поштовани,

Проследили смо Ваш проблем ЈКП “Чистоћа”. Са том зградом је проблем што у градњи није обезбеђен простор који би служио за одлагање отпада. Обзиром да то није урађено, сада постоје две канте које не задовољавају потребе станара зграде.

Такође, ја сам Ваш маил је прослеђен директору ЈКП “Чистоћа” Емину Омеровићу који ће Вас контактирати.

У нади да ћемо наћи најбоље решење за Ваш проблем, срдачно Вас поздрављамо!

Питање 05. Постовани Градоначелниче, веома ћу се изненадити ако уопште и отворите ову моју поруку, а камоли је ...

Постовани Градоначелниче, веома ћу се изненадити ако уопште и отворите ову моју поруку, а камоли је прочитате, али рекох себи хајде ипак да покушам. Имам за Вас два питања:

1. Због чега у свим општинама широм Србије женама које нису у радном односу, након рођења детета општина даје 10.000 дин. месечно, плус материнско које добија од државе, а код нас то није ни у плану?

2. Када ће (вероватно никад) моћи код нас по завршетку школовања да се "инсан" запосли и да ради посао за који се и школовао? Нпр. ја сам дипломирани професор физике и информатике, знам неколико места где треба професор, јавим се-измишљају неке разлоге, а после чујем да су примили неког "свог" па до кад више то, па народ је незадовољан поштовани градоначелниче?! Молим Вас узмите у обзир мало потребе народа, мало прошетајте градом видите шта народ хоће, много је народа без посла- а ту је одмах незадовољство.

С поштовањем.


 

Поштована,

Град Нови Пазар функционише у складу са позитивним прописима Републике Србије па у складу са Законом о социјалној заштити град је опредељен за помоћ угроженим породицама и појединцима, али преко Центра за социјални рад у зависности од испуњености услова који су Законом предвиђени. Скупштина града Новог Пазара је донела Одлуке које третирају ову материју (материјална помоћ), али обзиром да нисте о себи дали никакве податке осим имена и презимена (које се не објављује), ми на основу Вашег дописа не можемо да утврдимо да ли Ви испуњавате било какве услове који су предвиђени Одлукама. Град је самоиницијативно донео и низ следећих одлука на које Ви имате право уколико испуњавате потребне услове: Одлуку о остваривању права на једнократну новчану помоћ породици у којој се роде близанци – двоје или више деце, Одлука о правима на једнократну новчану помоћ по решењу градоначелника, Одлука о остваривању права на новачну помоћ два пута годишње самохраним родитељима, Одлука о остваривању права на једнократну новчану помоћ породици са петим и сваким наредним новорођеним дететом и Одлука и финансирању целодневног боравка деце самохраних родитеља у ПУ Младост.

Што се тиче могућности запослења напомињемо чињеницу да је од стране овлашћених органа Републике Србије донет Закон о забрани запошљавања, а посебно истичемо чињеницу на коју се позивате за запослење у школи да су школе под директном управом ресорног Министарства Владе Републике Србије, тако да град Нови Пазар никако не може утицати на пријем нити запослење у образовним институцијама.

Срдачан поздрав

Питање 06. Есселаму алејкум и моје поштовање г-дине Бишевац. Бићу кратак и надам се прецизан.  Наиме, већ дуже ...

 

Есселаму алејкум и моје поштовање г-дине Бишевац. Бићу кратак и надам се прецизан. Наиме, већ дуже времена, девојчица ромске националности узурпира пешаке, аутомобиле, камионе и аутобусе на аутобуској станици тако што искаче на хаубу, баца се на аута или леже по сред пута. Обзиром да полиција не ради ништа по том питању, одлучих да се обратим најхавијезнијем и пре свега најбољем градоначелнику и човеку који је до сада био градоначелник. Надам се да ћете наћи за сходно да алармирате одговарајуће службе да реше овај проблем, јер неко ће је сигурно ударити, прегазити и себи направити велики проблем.

П.С. летос је ова девојчица носила џепни нож са собом и плашила децу која су се враћала из школе, међу том децом је била и моја ћерка. Хвала Вам унапред и знам да сам се обратио правом инсану. Уколико желите послацу вам и фотку као доказ моје приче.


 

Поштовани,

Хвала Вам на јављању. Већ смо упознати са овим проблемом, али ми не можемо ништа да урадимо по том питању, већ само полиција. Проследићемо Вашу пријаву полицији И замолити за реаговање.

Срдачан поздрав

Питање 07. Молим Вас да имате разумевања за изградњу просторије ВИ МЗ, која стоји више од 25 година затворена...

Молим Вас да имате разумевања за изградњу просторије ВИ МЗ, која стоји више од 25 година затворена. Испред ње се налази чувена Халимача, природно богатство којој треба редовно одржавање хигијена исправности воде за пиће мештанима. Нису велика улагања, а вратили би стари сјај МЗ где би се окупљали пензионери и омладина. Да нагласим ,да смо сви гласали за Вас, и тако на овај начин узвратите наше велико поверење у Вас, првог човека нашег града.


 

Поштована,

Хвала Вам на јављању. Потрудићемо се да решимо проблем који сте пријавили и да средимо просторије ВИ месне заједнице.

Срдачан поздрав

Питање 08. Добар дан поштовани градоначелниче и мој некадашњи наставниче. Ја радим већ неколико година у Аустрији...

 

Добар дан поштовани градоначелниче и мој некадашњи наставниче. Ја радим већ неколико година у Аустрији, а зивим у Новом Пазару у насељу Својбор. На крају асфалта у Својбору лево од асфалта имам неких 400 метара и ту има неких 30-ак кућа неколико пута сам сам насипао и поправљао тај пут и крчио од трња па Вас молим да ми помогнете јер је и ове године у лошем стању и нас 30-ак кућа немамо канализацију то је заиста велики проблем.

Унапред хвала


 

Поштовани,

Молим Вас да нам пошаљете тачну адресу како бисмо знали која тачно улица је питању. Такође, потребно је да нам пошаљете контакт телефон некога у Новом Пазару ако сте Ви у Аустрији.

Срдачан поздрав

Питање 09. Градоначелниче, када ћете моћи да ме примите на разговор. Живим са супругом и бебом под кирију ...

Градоначелниче, када ћете моћи да ме примите на разговор. Живим са супругом и бебом под кирију, још увек нисам добила запослење у Новом Пазару. Завршила сам два факултета.

Поздрав


 

Поштована,

Као што вероватно знате тренутно је на снази забрана запошљавања и градска управа, као ни друга предузећа нису у могућности да запошљавају нове раднике. За понуду послова информишите се у Националној служби за запошљавање. А ако Вам треба препорука за неки посао стојимо Вам на услузи.

Срдачан поздрав

Питање 10. Поздрав уз велико поштовање градоначелнику.  Имам питање везано за обећање да је мени и мојим комшијама ...

Поздрав уз велико поштовање градоначелнику.  Имам питање везано за обећање да је мени и мојим комшијама обећано асфалтирање улице дуге само 60-ак метара.

Интересује ме, зашто обећање није испуњено још увек? 


 

Поштована,

Све улице које су планиране за асфалтирање су биле у оквиру тендера којим је требало да се ради 50 улица. Тендер је тренутно у судском спору јер је понуђач који није добио понуду тужио понуђача који је дао најбољу понуду на тендеру. Док се судски спор не заврши ниједна од тих улица не може бити сређена. Надамо се да ће се то ускоро решити.

Срдачан поздрав

Питање 11. Већ неколико дана не ради грејање у кућицама објекта Наше дете које је део ПУ Младост.  Да будем ...

Већ неколико дана не ради грејање у кућицама објекта Наше дете које је део ПУ Младост. Да будем прецизнији, то су оне кућице поред ОШ Братство у којима предшколци похађају наставу. Као заинтересовани родитељ добио сам информацију да је у питању озбиљан квар чију поправку не може не може да плати ПУ Младост. Због тога се ПУ Младост обратила за помоћ локалној самоуправи. Моје питање је када ће бити нормализовано снабдевање топлотном енергијом у горе поменутим кућицама?


 

Поштовани,

Контактирали смо директорку ПУ “Младост” Драгицу Личина која нам је потврдила да је дошло до квара. Рекла нам је да чекају да се одради поправка, али да су постављене терморегулационе пећи и грејалице и да су температуре задовољавајуће за боравак деце. А квар ће ускоро бити саниран.

Срдачан поздрав

Питање 12. Сајт Градске управе за јавне приходе и даље не ради како би требало. Након логовања, прво што примећујем је ...

Сајт Градске управе за јавне приходе и даље не ради како би требало. Након логовања, прво што примећујем је погрешан датум, а након уноса датума и провере тренутног задузења добијам обавестење "У задатом пероду нема промена ни на једном пореском рачуну."

Грешка је следећа: док се не прокњижи нека уплата, задужење/дуг се види. Чим било какава уплата прође кроз систем, добија се ово обавештење и не види се тренутни салдо.

Значи, апликација је скроз неупотребљива. Када сам покушао контакт са Управом, најкраће ми је објашњено да је ово стара верзија апликације и да због тога има ових проблема. Када ћете оспособити апликацију за нормално функционисање?!


 

Поштовани,

Ваш маил је прослеђен Градској управи за наплату јавних прихода. Молимо Вас да се њима обратите и њих контактирате јер ми немамо надлежност над том апликацијом.

Срдачан поздрав

Питање 13. Поштовани градоначелниче, Ја сам Здравко Пантелић, из Тутина тренутно на докторским студијама на ...

Поштовани градоначелниче,

Ја сам Здравко Пантелић, из Тутина тренутно на докторским студијама на Рударско-геолошком факултету у Београду.  Нисам сигуран да ћете Ви прочитати овај е-маил али код год да то уради надам се да ће имати мотива да Вам пренесе информацију. Питање се односи да ли врело Рашке поседује Елаборат о резервама подземних вода, документ који по Закону о водама мора поседовати свако извориште које служи за водоснабдевање. Зашто то помињем, наиме ја сам на докторским студијама из области хидрогеологије предмет мог интересовања је Пештерска висораван, а између осталог и врела на њој, од којих је врело Рашке најбитније. Циљ ми је да уколико Ви као град аплицирате код Министарства за заштиту животне средине за израду једног оваквог Елабората постоји могућност и за завршетком мојих докторских студија. Шта Ви тиме добијате, потврду о капацитету врела Рашке, зонама санитарне заштите (врло битно јер се зона прихрањивања врела налази на простору Пештерске висоравни, једно загађење и доводите у опасност цело грађанствио Новог Пазара) могућност за проширење капацитета врела Рашке ( сетите се да Нови Пазар не поседује ни једно друго врело за водоснабдевање). Моја корист су само подаци. Свако други који би радио Елаборат радио би га само због новца, резултати би били неадекватни јер не би користили ни опрему ни људство. Ја бих са мојим ментором и тимом колега испратио сваки аспекат прихрањивања врела, капацитета, квалитета. За докторат који се ради у Београду и сами знате који обим података се мора поседовати. Вероватно ће се после прве или можда друге реченице овај допис бити већ "делете" али мој циљ је да град Нови Пазар има перспективу у водоснабдевању, Са порастом становништва појавиће се проблем водоснабдевања. Ја немам друге могућности да поразговарам са Вама јер сте веома заузети.

Унапред захвалан.


 

Поштовани,

Хвала Вам на јављању и интересовању за елаборат. Честитамо Вам и желимо пуно успеха на докторским студијама и у даљем раду. Што се тиче Елабората о резервама подземних вода реке Рашке ми га немамо јер се те резерве налазе испод Пештерске висоравни која није под нашом надлежношћу. Добро би било да се републичким органима обратите, с друге стране ми имамо Елаборат о подземним водама Новог Пазара. Уколико су Вам те информације значајне не оклевајте да нам се обрадите. Ту смо и за све друго да Вам помогнемо уколико можемо.

Срдачан поздрав

Питање 14. Нихате, селам алејкум. Станујем овде 40 година и био сам на месечној преплати за паркинг али ...

Нихате, селам алејкум. Станујем овде 40 година и био сам на месечној преплати за паркинг али ево већ месецима ми пису казне свакодневно,има их на дестине. Разлог је што је градска управа донијела одлуку да на пуномоћ не може да се користи та бенефиција. Пуномоћ је правни документ и важи свуда у цијелом свијету ал за вас не. Власник возила које ја имам је из Нове Вароши, па једино да га паркирам тамо и да долазим после бициклом до стана у новој лучној згради. На иницијативу једне Ваше функционерке паркинг сервис ми је одобрио пре 20 дана опет месечну карту ал мени остају многе казне од по 1.000 дин да платим. Како сад да то ја решим и разумем?

Немам воље ни стрпљења да пишем дуго ал бих волео да дођем код тебе и детаљно све испричам и изнесем на жалост проблем многих од нас што зиве у центру града.
Од срца све најбоље теби у даљем раду са надом да ћете наћи решење за нас овде.


 

Поштовани,

Поводом Вашег поблема са ЈКП “Паркинг сервис” контактирали смо лично директора ЈКП “Паркинг сервиса” Армина Меховића како би детаљно објаснио у чему је проблем и која су Ваша права, али и обавезе. Одговор директора Армина Вам преносимо у целости.

>>> 

Поштовани,

Поводом примедбе грађанина Градоначелнику Града Новог Пазара у којој господин наводи да има проблем са ЈКП “Паркинг сервис Нови Пазар” из разлога што не може бити претплатник месечне станарске паркинг карте и што за последицу тога има неколико доплатних карти тј. дневних-комуналних такси, ми Вам шаљемо одговор и разлоге зашто господин не испуњава све законске услове да би био легитиман корисник станарске паркинг претплате.

Одлуком од 27.11.2015.године Скупштина града Новог Пазара је доделила ЈКП-у „Паркинг сервис Нови Пазар“ послове управљања, коришћења, наплате и одржавање јавних паркиралишта на територији града Новог Пазара.

На основу члана 13 Правилника о управљању, начину коришћења и одржавању паркиралишта, усвојеног дана 24.05.2016. на седници Надзорног одбора  ЈКП “Паркинг сервис Нови Пазар” основ за стицање права на плаћање накнаде за паркирање по повлашћеној тарифи за становнике у одређеној зони, представља доказ о уредно пријављеном пребивалишту као и важећа саобраћајна дозвола која се воид искључиво на лице које подноси захтев за станарску возила са идентичном адресом власника возила са адресом из доказа о пребивалишту.

Господин, не испуњава горе наведене услове, јер се возило регистарских ознака НВxxx xx не воид на њега, већ на претходног власника возила.

ЈКП “Паркинг сервис Нови Пазар” је што се тиче господина, већ направило преседан, и омогућило му коришћење станарске претплатне карте на месец дана, дајући му тако времена и простора да реши потребну документацију и ауто преведе на своје име. Међутим, господин није ни то урадио, тако да ми као предузеће не можемо поступати супротно правилима Правилника о управљању, начину коришћења и одржавању паркиралишта, и другим актима усвојених од стране Надзорног одбора, које је именовала Скупштина града Новог Пазара.

Други проблем господина, а који се тиче плаћања доплатних (дневних-комуналних такси), наводимо да поменути грађанин има 9 (девет) доплатних карти, с тим што напомињемо да му је једна сторнирана од стране предузећа, а све из разлога да се изађе у сусрет грађанима у духу добревоље и добрих међуљудских односа.

На основу чл. 25 Одлуке о Јавним паркиралиштима града Новог Пазара од 2011. године и на основу чл. 19 Правилника о управљању, начину коришћења и одржавању паркиралишта, корисник који не поступа у складу са чл.17 Одлуке о Јавним паркиралиштима градаНовог Пазара и у складу са чл.10 и 11. Правилника дужан је да плати комуналну таксу – дневну карту, према ценовнику предузећа или предузетника, коме је град Нови Пазар поверио управљање јавним паркиралиштима на територији Града, и која важи за цео дан, са којом се корисник може паркирати у било којој зони града.

Корисник паркиралишта коме је уручен налог за плаћање дневне карте дужан је да поступи по примљеном налогу и плати дневну карту у року од 8 дана на начин назначен на налогу.

ЈКП “Паркинг сервис Нови Пазар” опет предлаже господину као опцију решења датог проблема да преведе возило регистарских ознака НВ xxx xx или да узме месечну паркинг карту иза Нове лучне зграде, као физичко лице, која по ценовнику предузећа који је усвојила Скупштина града износи 2.000,00 динара.

Питање 15. Желео бих да питам господина градоначелника због чега улица Рама Рожајца код споменика још није ...

Желео бих да питам господина градоначелника због чега улица Рама Рожајца код споменика још није асфалтирана и ако је урађена кишница и све је спремно било за аспхалт, али из непознатих разлога се одустало од асфалтирања. Улица је једна од најстарих у Новом Пазару. 100 м улице нема асфалт. Асфалтиране су неке улице које су пре две године настале, а наша од 1950. године постоји.

Молим Вас да ми наведете разлог због Чега?


 

Поштовани,

Све улице које су планиране за асфалтирање у 2016. години су биле у оквиру тендера којим је требало да се ради 50 улица. Тендер је тренутно у судском спору јер је понуђач који није добио понуду тужио понуђача који је дао најбољу понуду на тендеру. Док се судски спор не заврши ниједна од тих улица не може бити сређена. Надамо се да ће се то ускоро решити.

Питање 16. Поштовани градоначелниче Бишевац, Драго ми је што сам у могућности да Вам се овим путем обратим ...

Поштовани градоначелниче Бишевац,

Драго ми је што сам у могућности да Вам се овим путем обратим и саопштим не само мој проблем, већ и проблем свих добрих и успешних студената из Новог Пазара. Ја се зовем Ирфан Шаботић, рођен сам и живим у Новом Пазару, студент сам треће године медицине на Медицинском факултет у Нишу. Досадашњи просек ми је 10,0. Проглашен сам за најбољег студента треће године међу 250 студената из целе Србије. Разлог због чега Вам се обраћам је тај што град Нови Пазар не води бригу о својим најбољим студентима, односно не издваја средства из градског буџета за стипендирање најбољих студената из Новог Пазара. Ја имам на трећој години око 250 колега и колегиница, који су из различитих крајева Србије, претежно из југоисточне Србије, и већина њих је било запањено када сам им рекао да не примам никакву врсту помоћи или стипендије од града за свој рад, труд и успех током студирања. Навешћу вам неколико градова и општина из предела југоисточне Србије (наводим овај део Србије из разлога што највећи део студената на Универзитет у Нишу долази из овог дела Србије) који издвајају средства из градског или општинског буџета за стипендирање својих најбољих студената. Општина Димитровград стипендира своје студенте са по 10.000 динара месечно, општина Књажевац са по 5.000 динара, општина Владичин Хан са по 6.000 динара, општина Бојник са по 5.000 динара, општина Блаце са по 3.500 динара, општина Алексинац са по 5.000 динара, град Лесковац са по 30.000 динара годишње, општина Куршумљиа са по 40.000 годишње. Такође, и многи други градови и општине стипендирају своје студенте, а за које не знам тачну суму новца коју издвајају за стипендираје појединачног студента. Ту спадају: град Ниш, град Зајечар, општина Власотинце, општина Лебане, град Пирот, општина Прокупље, општина Сврљиг итд. Осим југоисточне Србије, стипендије или новачана помоћ се додељује и у осталим деловима Србије (као што су: Београд, Кикинда, Пожаревац итд.). Између осталог и градови и општине у суседству Новог Пазара, издвајају средства за стипендирање својих најбољих студената (општина Тутин, општина Рашка, општина Пријепоље, општина Ивањица, општина Прибој, општина Нова Варош, град Краљево итд.). Већина горе наведених места су и по броју становника и по бужетским средствима мања од Новог Пазара, али ипак брину за своје најбоље студенте и помажу им током студирања. Стипендије су најпотребније оним студентима који студирају ван Новог Пазара и морају сами да плаћају трошкове смештаја, исхране и путовања. Ја студирам у Нишу већ три године и остварујем завидне резултате током студирања, али за тај рад не добијам подршку од свог града, која би ми много значила јер је студирања у данашњем времену скупоцено и представља велики трошак не само за мене, већ и за целу моју породицу. Постоје још многи студенти из Новог Пазара који такође остварују завидне резултате на факултетима ван Новог Пазара, али за које град Нови Пазар нема слуха.

Моје питање за Вас као градоначелника је: „Због чега град Нови Пазар нема слуха за своје најбоље студенте и да ли планирате да урадите нешто по овом питању?“ Ја сам спреман да са Вама или Вашим сарадницима попричам о овом проблему опширније и да ако Бог да нађемо заједничко решење за овај проблем. Надам се да ћете имати слуха за добре студенте и да ћете се одазвати мојем позиву о заједничком разговору.

Унапред захвалан.


 

Поштовани,

Пре свега честитамо Вам на до сада постигнутим резултатима који су за сваку похвалу. Град тренутно није у могућности да стипендира ни студенте који студирају у Новом Пазару ни студенте који судирају ван града. Међутим, планира се да од следеће године стипендирање најбољих студената постане пракса. Уколико се покрене конкурс за студентске стипендије, конкурс ће бити јаван и објављен на сајту града.

Желимо Вам срећу и успех у даљем раду.

Питање 17. Поштовани градоначелниче, Обраћам Вам се са великим уважавањем и поштовањем. Студент сам ...

Поштовани градоначелниче,

Обраћам Вам се са великим уважавањем и поштовањем. Студент сам друге године докторских академских студија био-медицинских наука у Београду, с' тим што сам основне и мастер студије завршила на Државном Универзитету у Новом Пазару у року, са укупним просеком 9,42. У Београду сам положила све испите у року, и била на буџету, те на тај сам начин доказала квалитет образовања који је присутан у Новом Пазару.

Имам велику жељу да напредујем и радим у свом граду, међутим ту не могу да нађем посао у оквиру струке.  С тога обраћам Вам се са великом надом, за савет који би сте ми могли дати као градоначелник Новог Пазара.

С' великим поштовањем


 

Поштована,

Градоначелник Вам се захваљује на јављању и изразима поштовања. Такође, честита Вам на постигнутим резултатима.

Предложите нам на који начин Вам градоначелник може помоћи. Да ли у смислу писања препоруке или томе слично?

Срдачан поздрав

Питање 18. Живим већ шеста деценија у улици Хилма Розајца. То сокаче где водоводне цеви пуцају веома ...

Живим већ шеста деценија у улици Хилма Розајца. То сокаче где водоводне цеви пуцају веома често, планирају да закрпе асфалтом. Овим путем желим да Вас замолим да не крпе пре него што промене водовоне цеви и да сокаче цело асфалтирају, а не онако како су ископали данас.

Срдачан поздрав уз молбу да посетите ту улицу.


 

Поштована,

Примили смо Вашу поруку везану за проблем у улици Хилма Рожајца. Проблем решавања водоводних цеви у тој улици је планиран и биће завршен до краја године.

Срдачан поздрав!

Питање 19. Постовани, Јављам Вам се у име Студентског форума Сандзака студентске организације која ...

Постовани,

Јављам Вам се у име Студентског форума Сандзака студентске организације која окупља студенте са свих високообразовних установа у Сандзаку и као такви представљамо организацију цивилног друштва која има обимну циљну групу. Наиме, одржали сте састанак са ОЦД (организацијама цивилног друштва) из Новог Пазара а да нас нисте позвали па Вас овом приликом питамо по којим критеријумима је вршен одабир ОЦД за састанак?

Свако добро, председник СФС

 


 

Поштовани,

Састанак је одржан на иницијативу ОЦД-а. Они су бирали ко ће присуствовати састанку, не градоначелник.

Срдачан поздрав

Питање 20. Поштовани, Студент сам новинарства на Филозофском факултету. На предмету Кризно новинарство ...

Поштовани,

Студент сам новинарства на Филозофском факултету. На предмету Кризно новинарство пишем текст о превенцији као кључу борбе против поплава.

Да ли је истина да ваша општина сама пише пројекте и тако делимично финансира обнављање поплављених подручја и ради на превенцији? Ко је задружен за то и какви су резултати остварени до сад?

Унапред захвална

 


 

Поштована,

Град Нови Пазар ради на изради пројеката за изградњу брана, а пројекте спроводи у сарадњи са Европским прогресом којег финансира Европска Унија и Влада Швајцарске.

Ове антиерозивне бране штите град од бујичних поплава. Пројекте израђује помоћник градоначелника у сарадњи са Одељењем за локално-економски развој. Редовне послове обавља Одељење за ванредне ситуације.

Молимо Вас да не оклевате да нас позовете ако имате даљих питања.

Срдачан поздрав

Питање 21. Поштовани Градоначелниче, Појавом низа млечних ресторана, кафића и осталих услужних објеката у улици ...

Поштовани Градоначелниче,

Појавом низа млечних ресторана, кафића и осталих услужних објеката у улици Стефана Немање, дошло је до грубе безобзирности од стране возача аутомобила узурпирајући ионако мале површине намењене за пешаке дуж целе улице. Овом приликом Вам се обраћам са молбом да се у што скорије време реши овај проблем на начин где се не би зависило само од "добре воље" Паркинг сервиса Нови Пазар, што се константно и доказује све већом концентрацијом возила паркираним испред ових услужних објеката, занемарених од стране овог Сервиса.

Сматрам, а мишљење се свакако да и допунити, да је најбољи начин за решавање овог све већег проблема, постављање украсних металних или бетонских стубића дуж ове улице. Исто решење се може применити и дуж прве половине АВНОЈ-а (део тротоара код Нове Лучне зграде).

Први пут се обраћам на овај начин било коме из управе града Новог Пазара, а то говори да постоји поверење нас грађана у савесно вршење Ваше дужности, тј. постоји нада да ће ова објективна и добронамерна молба бити процесуирана на најбољи могући начин.

Желим Вама и Вашим сарадницима свако добро и успех у свим вашим активностима на решавању проблема нас грађања.


 

Поштовани,

Хвала Вам на интересовању и помоћи у решавању горућих проблема у граду. Наведени проблем је већ био тема градског већа, али ће ускоро бити опет. Трудимо се да овај проблем решимо у што скоријем року у сарадњи са ЈП Паркинг сервис и са полицијском управом у Новом Пазару. Битно је да знате да се проблем адекватно може решити само уз иницијативу полицијске управе, јер ЈП Паркинг сервис нема надлежност да предузима било какве радње без налога овлашћеног службеника полицијске управе. Врло смо Вам захвални на конструктивном предлогу који се не тиче само лично Вас, већ је део једног ширег проблема чије је решавање један од приоритета градоначелника Новог Пазара.

Срдачан поздрав

Питање 22. Поштовани, Обраћамо Вам се захтевом за доделу просторија и одобрење средстава из буџетске линије ...

Поштовани,

Обраћамо Вам се захтевом за доделу просторија и одобрење средстава из буџетске линије 481 дотације невладиним организацијама која су нам неопходна за финансирања пројеката које желимо да спроводимо.

Асоцијација Просветара Санџака основана је 2017. године и бави се промоцијом науке, васпитања, образовања, културе, формалног и неформалног образовања, иновацијама, младима, студентима, просветарима. Ми желимо да реализујемо низ значајних пројеката чиме би се у позитивном светлу представљао Град Нови Пазар. Раније смо деловали као неформална група и имали смо велики број активности које смо спровели: јавне трибине,округле столове, дебате, радионице.

Све ове активности су дале запажене резултате, да би могли да наставимо несметано функционисање и да би обезбедили континуитет рада потребна нам је финансијска помоћ, као и помоћ при додели просторија које су у власништву Града.

Најљубазније Вас молимо да озбиљно приступите разматрању овог нашег Захтева јер су у питању пројекти од великог значаја за Град Нови Пазар, као и остале градове и општине у окружењу.

Унапред захвални.

 


 

Поштовани,

Сва финансирања са буџетске линије 481 финансирају се програмски путем јавних конкурса за које је неопходно пријавити се конкретним пројектом. Јавни конкурс за доделу средстава за суфинансирање, односно финансирање програмских активности и пројеката удружења грађана из области кулуре са територије града Новог Пазара за 2017. годину  истекао је у петак 3. марта. Пратите и даље конкурсе на сајту града www.новипазар.рс у сектору огласи.

Срдачан поздрав

Питање 23. Предмет: Захтев за хитно решавање проблема у ПУ Младост Нови Пазар....

На основу информација којима располажемо, а добили смо их од наших чланова из ПУ Младост Нови Пазар, истичемо следеће:

Више пута сте обавештавани о проблемима са којима се сусрећу заопослени у предшколској установи Младост, Нови Пазар. Поред осталих проблема тренутно је највећи тај да се плате запослених исплаћују и даље са неколико месеци закашњења (плате за март 2017. године и то само за део запослених исплаћене су у јуну 2017. године). Наиме део запослених је искористио своје право да путем суда затражи извршење за обрачунате, а неисплаћене плате за март и април ове године и кажњени су тако што је рачун установе са кога је могуће извршити испражњени јер су сва средства пребачена на рачун установе са кога није могуће извршити исплату. Новца има довољно, али је недоступан за извршење потраживања. Плата за март и април је исплаћена запосленима који нису захтевали судско извршење, а запослени који су искористили своје законско право су на оај начин кажњени и искоришћени као опомена осталим запосленима. Радно-правни статус запослених мора бити исти за све, јер су у супротном запослени изложени очигледној дискриминацији која је законом забрањена и санкционисана.

Још једном подсећамо да су запослени у овој установи ускраћени и за повећање плата у складу са одлукама Владе РС, те је ово још један вид непоштовања закона и запослених.

На основу свега напред наведеног сматрамо да је неопходно што хитније решити проблем запослених у ПУ Младост Нови Пазар, јер ће у супротном бити принуђени да своја права почну да остварују осим судским путем и на друге начине.

У Београду, за ГСПРС Независност
Проф. др. Томислав Живановић, председник


 

Поштовани господине Живановић,

Закашњења од 3 месеца у исплаћивању плата наслеђен је проблем од пре више од 10 година. Такође, напомињемо да кашњење плата није само у ПУ Младост, већ у свим јавним предузећима која су на буџету града. Плате се исплаћују редовно сваког месеца.

Срдачан поздрав.

Питање 24. Поштовани градоначелниче, Када ће се у мом насељу нешто померити са мртве тачке (Новопазарска бања) ....

Селам алејкум господине Бишевац! Хтео сам да Вас замолим и питам. Када ће се у мом насељу нешто померити са мртве тачке (Новопазарска бања)? Пут неосветљен, река неукорићена, канализације нема... Водоводне цеви су старе и мањих капацитета...Верујем да све знате... Е сада не знам какви су васи планови. Мислим планови Града. Молим вас одговорите ми. Пуно селама за најбољег пре свега човека и градоначелника!

 


 

Поштовани,

Као што знате, тренутно се ради корићење бањске реке у дужини од 300м, такође урађено је осветљење улица, бандере и остало. Новопазарска бања је у претходном периоду уврштена у приоритетне бање Србије, тако да очекујемо у наредном периоду донације за уређење и развој бање. Трудићемо се да и ми као локална самоуправа што више утичемо на развој и уређење новопазарске бање.

Срдачан поздрав.

Питање 25. Поштовани градоначелнице. Обраћам Вам се поводом великог проблема које имамо ми станари улице 1 мај....

Поштовани градоначелнице. Обраћам Вам се поводом великог проблема које имамо ми станари улице 1 мај. Наиме нас проблем је почео прошле године тако што се у улици отворила фирма за рентирање возила, Менда д.о.о. Он нема паркинг за своја возила којих има двадесетак, па тако користи јавни паркинг, за који ми уредно плаћамо сваки месец ЈКП. А немамао где да паркирамо возила јер је власник заузео постављањем аутомобилских гума, цигала, бокова, дасака, а ако неко случајно помери нешто од тога да би се парикарао јер ту живи, одмах бива нападнут од стране власника. Постовани Нихаде помозите.


 

Поштовани,

Молимо Вас да се обратите Саобраћајној полицији која регулише такве проблеме.

Срдачан поздрав.

Питање 26. Поштовани, у улици Ослобођења налази се станиште куна/ласица. У питању су животиње чије присуство није ...

Поштовани, у улици Ослобођења налази се станиште куна/ласица. У питању су животиње чије присуство није безбедно за нашу децу. Куне су у међувремену постале веома слободне, у смислу да узурпирају дворишта, покушавају да уђу у куће и немогуће их је заплашити. Обрацам Вам се пре него се десила нека повреда/напад на неко дете у нади да цете одмах реаговати. Проблем не можемо решити сами нити је то проблем само једног домацинства.

Срдачан поздрав


 

Поштована,

Одељење за заштиту животне средине је контактирало надлежну републичку ветеринарску инспекцију. Будући да је ласица заштићена врста, притом безопасна, биће ангажована овлашћена агенција која ће преместити ласице на пригодно место.

Срдачан поздрав.

Питање 27. Честитке на беспрекорној организацији Балканског сениорског првенства у атлетици. Драго ми је да су наши ...

Честитке на беспрекорној организацији Балканског сениорског првенства у атлетици. Драго ми је да су наши атлетичари освојили 20 медеља. Једну од њих освојила је и моја ћеркица Сања Ристовић (дисциплина седмобој). Још драже ми јој што јој је медаљу уручио мој пријатељ Нихат. Одушевљена је боравком у Пазар, навијањем, атмосфером. Захвалан сам на томе.

Велики поздрав!

Зоран Ристовић.


 

Поштовани Зоране,

Хвала Вам пуно на лепим речима! Задовољство је наше што смо успели да угостимо Вашу ћерку као и све такмичаре и да су отишли пуни позитивних утисака. Надамо се да ће бити прилике да Вас опет угостимо.

Срдачан поздрав

Питање 28. Господине мерхаба. Јављам Вам се из Истанбула. Ја сам прије једне године узео српско држављанство за...

Господине мерхаба. Јављам Вам се из Истанбула. Ја сам прије једне године узео српско држављанство за мене и за мог сина.

Шта треба да урадим да би и моја супруга добила српско џављанство? Она је Туркиња.

Поздрав из Истанбула и желим Вам све најбоље.

 


Поштовани,

Морате се јавити Министарству унутрашњих послова – Полицијској управи Нови Пазар у чијој је то надлежности. Они ће Вас упутити даље како то да решите, а када се заврши та процедура у Градској управи се врши упис у држављанство.

Срдачан поздрав.

Питање 29. Може ли Чистоћа понекад да дође и опере улице у Јошаници, све које спајају Првомајску и магистралу?

Може ли Чистоћа понекад да дође и опере улице у Јошаници, све које спајају Првомајску и магистралу? Ја сам у Југовића и никад их нема да дођу, ни код нас ни нигде у Јошаницу.
Селам за градоначелника!


Поштовани,

Тачно је да се улице које спајају Првомајску улицу и магистралу не перу од стране ЈКП Чистоћа. Директор ЈКП Чистоћа Емин Омеровић нам је рекао да су улице преуске и цистерна за чишћење не може да прође у те улице, такође је разлог и то што је буџет мали па планом и програмом те улице нису обухваћене и предвиђене за чишћење, већ веће и приоритетније саобраћајнице. За следећу годину предвиђено је повећање буџета и измена плана и програма, те би се тиме омогућила куповина мање цистерне која би била погоднија за уже улице као што су улице које спајају Првомајску и магистралу.

Срдачан поздрав.

Документи


Статут Града

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Статут Града Новог Пазара .pdf .doc

Пословник Града

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Пословник Скупштине града Новог Пазара .pdf .doc 
3. Пословник градског већа Новог Пазара .pdf .doc

Буџет града

2018.

Буџет за 2018. годину састоји се од: 
1) Прихода и примања у износу од: 2.789.327.000,00 динара  
2) Расхода и издатака у износу од: 2.725.327.000,00 динара 
3) Буџетског дефицита у износу од:    64.000.000,00 динара

Укупна средства буџетског суфицита у износу од 64.000.000,00 дин. употрбиће се за отплату главнице дуга у износу од 64.000.000,00 дин

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Одлука о буџету за 2018. .pdf .doc
2. Одлука о првој измени буџета за 2018. .pdf .doc
 

Завршни рачун и ревизија буџета града

2017.

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Одлука о завршном рачуну буџета за 2017. .pdf .doc
2.    

Пројекти у Новом Пазару

2017.

Р.БР.НАЗИВ ПРОЈЕКТАВРЕДНОСТ 
РСД
ВРЕДНОСТ ЕУРИЗВОР ФИНАНСИРАЊАДАТУМ ПОЧЕТКАДАТУМ ЗАВРШЕТКА
1.

Унапређење инфраструктуре у ромском насељу Блажево-изградња улица у насељу, изградња приступне улице ка насељу, изградња
преосталих 9 монтажних кућа, расвета, водовод и канализација

  595.920,20 Министарство финансија-ЦФЦУ. Град Нови Пазар 06.06.2017 Реализација у току
2. Реконструкција и доградња вртића "Наше дете"   346.978.32 Ministarstvo finansija-CFCU Grad Novi Pazar 26.05.2017 Реализација у току
3. Грејања у школи "О. Ш. Стефан Немања"   78.000,00 Министарство спољних послова Краљевина Норвешке, Владе Републике и УНОПСА, Град Нови Пазар 22.12.2016

Завршено

4. Фасада у школи "О.Ш. С. Немања"    62.000,00 Министарство спољних послова Краљевина Норвешке, Владе Републике и УНОПСА, Град Нови Пазар 22.12.2016

Завршено

5. Кров на "Дому здравља"   60.000,00 Министарство спољних послова Краљевина Норвешке,Владе Републике и УНОПСА,Град Нови Пазар 22.12.2016 Завршено
6. Унутрашња санација и адаптација,''О.Ш. С.Немања''    65.365,00 Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије,Град Нови Пазар 22.12.2016 Завршено
7. Реконструкција крова "О.Ш. С. Немања"   220.000,00 Министарство спољних послова Крљевина Норвешке,Владе Републике и УНОПСА,Град Нови Пазар 22.12.2016 Завршено
8. Хотел "Хаџет" 105.000.000,00   Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija   Реализација у току
9. Реконструкција и развој постројења за припрему воде за пиће ,,Хаџет '' 7.800.000,00  

Министарство привреде,
град Нови Пазар

30.03.2017 Реализација у току
10. Инвестиционо одржавање локалних путева и градских саобраћајница у граду Новом Пазару    

Министарство привреде,
град Нови Пазар

  Реализација у току
11. Уређење некатегорисаних путева и отресишта 14.285,714,16   Министарство пољопривреде и заштите животне средине  - Управа за пољопривредно земљиште   Реализација у току
12. Нови Пазар-нови послови   200.000,00 ГИЗ-Немачка организација за сарадњу. Град Нови Пазар (учешће града,10.000 еура) novembar, 2017 Реализација у току
13. Набавка опреме. Електро радови за пројекат система дојаве пожара. Непредвиђени радови у оквиру унутрашње санације и адаптације. Израда пројектне документације.   100.000,00 Град Нови Пазар 16.08.2017. Завршено
14.

Израда пројектно техничке документације за филтерско постројење-Хаџет

7.800.000,00  

Министарство привреде,
град Нови Пазар

   
15.

Изградња улица-Прибојска, Јаћима Ристовића, Херцеговачка, Руђера Бошковића,Првомајска, 409 на 409 Селаковац, 8 марта
410, Гојка Бачанина, Исмета Мујезиновића, Генерала Живковића

67.900.075,00  

Министарство привреде,
град Нови Пазар

   
16.

Набавка два возила хитне
помоћи,возила за ЈКП "Водовод и канализација"

  341.176,00 ЦБЦ-стратешки пројекат    
17.

Набавка типских
посуда за отпад

    Амбасада Пољске    

 

 

Информатор о раду органа Града Новог Пазара

Информатор о раду органа Града Новог Пазара објављује се у складу са чланом. 39 Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја (“Службени гласник РС” бр. 120/04, 54/07, 104/09 и 36/10) и сачињен је према Упутству за израду и објављивање информатора о раду државног органа (“Службени Гласник, бр. 57/05 и 68/10), под називом “Информатор о раду органа Града Новог Пазара”.
Место где се може извршити увид и прибавити копија штампане верзије информатора:
Зграда Градске управе за изворне и поверене послове града Новог Пазара
Стевана Немање 2,  Одељење за информисање
Датум првог објављивања информатора: 30.12.2010. године.
Датум последње измене и допуне: 17.10.2018. године. 

 

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Информатор о раду органа Града Новог Пазара .pdf .doc

Информатор за остваривање права и услуга социјалне заштите

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Информатор за остваривање права и услуга социјалне заштите .pdf .doc

Стратегије Града

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1.

Програм развоја спорта града Новог Пазара за период од 2016. до 2018. године

.pdf .doc
2. Стратегија социјалне заштите Града Новог Пазара .pdf .doc
3. Акциони план одрживог развоја града Новог Пазара за период од 2012. до 2016. године .pdf
.doc
4. Стратешки план одрживог развоја града Новог Пазара .pdf .doc
5. Локални акциони план запошљавања за 2018. годину .pdf .doc
6. Локални акциони план за развој омладинског предузетништва .pdf .doc
7. Стратешки и акциони план за младе .pdf
.doc
8. Локални акциони план за побољшавање положаја жена 2016-2020. .pdf .doc
9. ЛПА Нови Пазар за унапређење положаја избеглица и ИРЛ 2011-2015. .pdf .doc
10. Стратегија и акциони план за побољшавање положаја ромске популације 2013-2017. .pdf .doc
11. Локални акциони план за унапређење положаја избеглих, интерно расељених лица и повратника по споразуму о реадмисији и реаговање у миграторним кризама за град Нови Пазар 2016-2020 .pdf .doc
12.

План капиталних инвестиција града Новог Пазара 2016-2020 година

.pdf .doc
13. Стратегија безбедног града Новог Пазара за период 2016-2020 година .pdf .doc
14. Акциони план за унапређење положаја особа са инвалидитетом у граду Новом Пазару 2017-2021. .pdf .doc
15. Акциони план за примену Стратегије безбедног града Новог Пазара за период 2016-2020. .pdf .doc
16.

Стратегија комуникације 2017-2022. 

.pdf .doc

Службени лист

2018

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ БРОЈ 1-18 .pdf
2. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ БРОЈ 2-18 .pdf
3. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ БРОЈ 3-18 .pdf
4. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ БРОЈ 4-18 .pdf
5. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ БРОЈ 5-18 .pdf
6. СЛУЖБЕНИ ЛИСТ БРОЈ 6-18 .pdf

Скупштинске Одлуке

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1.

Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2018.годину на територији града Новог Пазара

.pdf .doc

Одлука о градским Управама града Новог Пазара

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1.

Одлука о организацији градских управа града Новог Пазара

.pdf .doc
2. Одлука о изменама и допунама Одлуке о организацији градских управа града Новог Пазара .pdf .doc

 

Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места

Р.БР.ДОКУМЕНТДАТУМПРЕУЗИМАЊЕ
1.

Обједињени Правилник о организацији и систематизацији радних места у Градској управи за изворне и поверене послове града Новог Пазара, Градској управи за наплату јавних прихода града Новог Пазара, Градском правобранилаштву града Новог Пазара и Служби интерне ревизије града Новог Пазара

19.12.2017.год. .pdf .doc
2.

Правилник о изменама и допунама Обједињеног правилника о организацији и систематизацији радних места Градске  управе за изворне и поверене послове града Новог Пазара, Градској управи за наплату јавних прихода града Новог Пазара, Градском правобранилаштву града Новог Пазара и Служби интерне ревизије града Новог Пазара

23.08.2018.год. .pdf .doc

 

Градско правобранилаштво

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Одлука о градском правобранилаштву .pdf .doc
2. Одлука о изменама и допунама одлуке о градском правобранилаштву .pdf .doc

Извештаји о раду

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Извештај о раду Градске управе за изворне и поверене послове за 2017. годину .pdf .doc
2. Извештај о раду Градске управе за наплату јавних прихода за 2017. годину .pdf .doc
3. Извештај о раду Градског правобранилаштва за 2017. годину .pdf .doc
4. Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације за 2017. годину .pdf .doc

Etički kodeks

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Понашанје функционера локалне самоуправе у Новом Пазару .pdf .doc
2.

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika grada Novog Pazara

.pdf .doc

Правилник о поступку унутрашњег узбуњивања

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Правилник о поступку унутрашњег узбуњивања градске управе за изворне и поверене послове града Новог Пазара .pdf
2.

Правилник о поступку унутрашњег узбуњивања градске управе за наплату јавних прихода града Новог Пазара

.pdf

 

Профил заједнице

Профил заједнице је документ који садржи мерљиве, јасне и објективне податке о географским, природним, демографским, социјалним и економским карактеристикама Града Новог Пазара.
Као такав, даје нам јасну слику о општини и њеним потенцијалима за даљи економски и друштвени развој.

 

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Профил заједнице 2017. .pdf .doc

 

Комисија за координацију инспекцијског надзора

Комисија за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности Града Новог Пазара, образована одлуком Скупштине Града Нови Пазар („Сл. лист града Новог Пазара“, број 7/16 ), обезбеђује обухватан и делотворан инспекцијски надзор, избегавање преклапања и непотребног понављања инспекцијског надзора и усклађивање инспекцијског надзора између инспекција које врше инспекцијски надзор над пословима из изворне надлежности Града Новог Пазара.

Послови и задаци Комисије су:

 1. да разматра и даје мишљење на предлоге планова инспекцијског надзора, које достављају инспекције;
 2. да прати достигнути ниво координације инспекција, иницира мере, утврђује смернице и даје упутства у циљу унапређења координације инспекција и делотворности инспекцијског надзора и прати њихову реализацију, а нарочито:
  1. за усклађивање планова инспекцијског надзора и рада инспекција;
  2. за размену информација у вршењу инспекцијског надзора;
  3. за унапређење инспекцијског надзора на основу информација из годишњег извештаја о раду инспекција;
  4. за развој информационог система у циљу ефикасног вршења инспекцијског надзора.
 3. да разматра и даје мишљење на нацрте одлука и предлоге других прописа којима се уређују питања инспекцијског надзора;
 4. да разматра мишљења, директиве, методолошке материјале и приручнике за рад инспекције, анализира праксу инспекцијског надзора и заузима ставове у циљу уједначавања поступања инспекције у истим или сличним ситуацијама према свим надзираним субјектима, и објављује те ставове;
 5. да учествује у анализи потреба за финансирањем, техничком опремљеношћу и стручним усавршавањем инспектора, као и утврђивању програма стручног усавршавања инспектора, и подноси иницијативе надлежним органима које се односе на финансирање, техничку опремљеност и програме обука и других облика стручног усавршавања инспектора;
 6. да даје стручно мишљење о предлозима контролних листа, као и њихових измена и допуна;
 7. да се стара да се на службеној интернет страници града објављују прописи, акти и документи који се односе на инспекцијски надзор; 
 8. да, на упит заинтересованих лица, пружа обавештења која се односе на делокруг инспекција у надлежности града Новог Пазара, најкасније у року од седам радних дана;
 9. да, у складу са потребом подноси извештаје Градском већу и Скупштини и даје предлоге за предузимање мера из њихове надлежности;
 10. да се стара да се на службеној интернет страници града објављују информације о свим носиоцима послова инспекцијског надзора, а нарочито подаци о њиховим надлежностима, адресама, телефонима и адресама електронске поште, као и о њиховим руководиоцима;
 11. да предузима одговарајуће активности у вези са обраћањем подносиоца притужбе на рад инспекције који је незадовољан одлуком о притужби;
 12. да разматра извештаје о раду унутрашње контроле инспекције;
 13. да обавља друге послове утврђене законом.

 

Документа

 

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Пословник о раду Комисије .pdf .doc
2. Годишњи план инспекцијског надзора за 2016. годину .pdf .doc
3. Извештај о раду Одељења за инспекцијске послове за 2016. годину .pdf .doc
4. Годишњи план инспекцијског надзора за 2017. годину .pdf .doc
5. Извештај о раду Одељења за инспекцијске послове за 2017. годину .pdf .doc
6. Годишњи план инспекцијског надзора за 2018. годину .pdf .doc

Елаборати пописне комисије

Р.БР.ДОКУМЕНТПРЕУЗИМАЊЕ
1. Одлука о елаборату пописне комисије Градске управе за изворне и поверене послове за 2016. годину .pdf .doc
2. Одлука о елаборату пописне комисије Градске управе за наплату јавних прихода за 2016. годину .pdf .doc
3. Одлука о елаборату пописне комисије Градске управе за изворне и поверене послове за 2017. годину .pdf .doc
4. Одлука о елаборату пописне комисије Градске управе за наплату јавних прихода за 2017. годину .pdf .doc

 

 

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA